r
Nosalty Logó

Marcipános oroszkrémtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Marcipános oroszkrémtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 401 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4804 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 246 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 401 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    86 g

Zsír

  • Összesen
    264.9 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3280.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1056 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    1059 mg
  • Nátrium
    912 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.4 g
  • Cukor
    354 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    657.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2234 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    967 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1477 micro
Összesen 4804 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük, kivajazunk egy kisebb átmérőjű tortaformát.
  2. Felverjük a tojásfehérjéket kézi robotgéppel, először csak félkemény habbá. Ha ezt állagot megkaptuk, akkor hozzáadunk 2 ek cukrot. A cukorral együtt nagyon kemény habbá verjük. Félretesszük a hűtőbe.
  3. A tojássárgákat kikeverjük a maradék cukorral, és addig keverjük kézi robotgéppel, míg krémszínű lesz. Ehhez a masszához keverjük a lisztet, kanalanként. A legvégén óvatosan elkeverjük benne a tojásfehérje habot.
  4. A piskótát beleöntjük a tortaformába, és sütőben tűpróbáig sütjük.
  5. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni. Ha már hideg, három egyforma lapra szeljük.
  6. A krémhez a pudingokat megfőzzük a cukorral, de nem a megszokott tej-pudingpor aránnyal. (2 csomag pudingporhoz mindössze 400 ml tejet használunk. Normális esetben egy cs. porhoz kell 500 ml, de így egy rendkívül sűrű masszát kapunk majd.)
  7. Ha kész a jó sűrű puding, hozzáadjuk a rumaromát és a felvert tejszínt (kézi habverővel), kisebb adagokban hozzákeverjük.
  8. A torta összeállítása és díszítése: Félretesszük a legszebb tortalapot, ez kerül majd legfelülre. Az egyetlen tojásfehérjénket félkemény habbá verjük, majd hozzáadjuk fokozatosan a porcukrot. Addig keverjük a habverővel, amíg fényes masszát kapunk.
  9. A cukormázat beletöltjük zacskóba, melynek kicsit levágtunk a sarkából. Félretesszük.
  10. A legalsónak szánt piskótalapot helyezzük tortatartóra, és kenjük meg a krém egyharmadával. Helyezzük rá a középső lapot, szintén kenjük meg ugyanennyi krémmel. Végül helyezzük rá a legszebb lapot és a maradék krémet oszlassuk el az egész tortán. A tetején és az oldalán is!
  11. A marcipánt sok porcukorral nyújtsuk ki (sodrófa segítségével, mintha tésztát nyújtanánk liszttel). Akkora legyen, hogy az egész tortát letakarja. (Én egy hosszabb anyaggal körbetekertem a torta oldalát és egy masnit kötöttem rá, hogy díszesebb legyen és így jól el lehet fedni, ha a marcipán széle rojtos, vagy nem szép.)
  12. Utolsó lépésként a cukormázzal rajzoljunk mintákat a torta tetejére és tejszín "turbánokkal" díszítsük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16438
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát anyukám szülinapjára készítettem el. Igazán különlegeset akartam ajándékozni és mivel az ő kedvence a fehér szín, olyan tortát akartam, amelynek az íze is harmonizál a fehér összhatással. Ezért döntöttem az oroszkrémtorta mellett. A marcipános bevonat nem is volt tervben, de amikor megláttam a boltban, gondoltam, kipróbálom... Most már biztos, hogy soha többé nem készíteném másként (marcipán nélkül) ezt a tortát, mivel az íze csodálatosan harmonizál a vaníliás-rumos krémmel. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?