r
Nosalty Logó

Marcipános gyümölcskenyér Medeától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Marcipános gyümölcskenyér Medeától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3512 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 347 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 439 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.5 g

Zsír

  • Összesen
    153 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3301.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    799 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1368 mg
  • Nátrium
    807 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    478.6 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1598 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    230 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    633 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1462 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    1506 micro
  • β-crypt
    160 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1242 micro
Összesen 3512 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 347 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szárított gyümölcsöket felkockázzuk, hozzárakjuk a felaprított mandulát és a marcipánmasszát. Meglocsoljuk a 2 evőkanál rummal, és akár egy éjszakát állni hagyjuk, hogy jól megszívják magukat a rummal. Ha gyerekek is fognak a süteményből fogyasztani, rumaromát használjunk egy kis vízzel összekeverve.
  2. A margarint keverjük habosra a cukrokkal, majd egyesével keverjük hozzá a tojásokat (robotgéppel), ezután pedig reszeljük hozzá a citrusok héját.
  3. A lisztet keverjük össze a sütőporral, az egy csipetnyi sóval, majd ezt is óvatosan forgassuk a tojásos masszához.
  4. A szárított gyümölcsöket szórjuk meg egy evőkanálnyi liszttel (ez segít megelőzni, hogy sülés közben a tészta aljára süllyedjenek), és keverjük azt is a tésztalapunkhoz, adjuk hozzá a mandulaaromát is. A masszát öntsük kivajazott, kilisztezett gyümölcskenyér vagy akár kuglófformába, és előmelegített 200 fokos sütőben süssük 40 percet. Sütés közben nézzünk rá a tésztánkra, ha gyorsan barnulna, a sütés ¾ -nél fedjük le alufóliával, és így süssük meg.
  5. Még melegen szórjuk meg porcukorral. Kihűlés után tekerjük frissen tartó fóliába, és tároljuk viszonylag hűvös helyen a fogyasztásig.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11261
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 09.

Ajánló

Az aszalt gyümölcsök kedvünkre variálhatóak, de feldobhatjuk durvára vágott dióval vagy mandulával is. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a finom gyümölcskenyér tökéletes dísze minden ünnepi asztalnak, legyen szó karácsonyról vagy húsvétról. Én egyébként gyakran készítem hétköznapokon is, amikor felgyűlnek az aszalt gyümölcsök a konyhaszekrényben, hiszen szívesen majszoljuk kávé és tea mellé. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!