r
Nosalty Logó

Marcipános csokitorta gluténmentes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lillus-M
Marcipános csokitorta gluténmentes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 884 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 7082 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 330 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 884 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    121.1 g

Zsír

  • Összesen
    491.4 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    110 g
  • Koleszterin
    2158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4459.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1222 mg
  • Nátrium
    2454 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    542.9 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2407 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    1332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2374 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2206 micro
Összesen 7082 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 330 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Először a pudingot készítjük el. A mandulatejet csomómentesen elkeverjük a pudingporral, majd felfőzzük. Ezután hűtjük, hűlés közben többször megkeverjük, hogy ne legyen bőrös.
  2. A tésztához a tojásokat egy keverőtálba ütjük, majd a porrá őrölt nyírfacukrot (vagy cukrot) is beleöntjük, és fehéredésig keverjük.
  3. Folytonos keverés közben hozzáöntjük az olajat, beletesszük a pici sót, és szódabikarbónát, vaníliát. A legvégén öntjük bele a kókuszlisztet és a kakaóport.
  4. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. (Én 3 részre osztottam a tésztát és úgy sütöttem, egyenként a „lapokat” mert féltem, hogy ha egyben teszem be, nem sül át a közepe.)
  5. Míg a tészta sül a gheet (vagy margarint) az édesítővel (vagy cukorral) alaposan elkeverjük, majd ha már a puding teljesen kihűlt, összekeverjük a két krémet.
  6. A krémmel megtöltjük a lapok közét, egy nagyon keveset meghagyunk, hogy a tortát kívülről is megkenjük, de csak vékonyan, hogy a marcipán jobban tapadjon.
  7. Végül kinyújtjuk a marcipánt. Ehhez megszórunk porcukorral egy gyúródeszkát, a marcipánmasszákat összegyúrjuk, megmelegítjük a kezünkkel, a deszkán folpackkal letakarjuk és a sütemény méretére nyújtjuk.
  8. A kinyújtott masszát átemeljük a süteményre, és lesimogatjuk.
  9. Hűvösben tároljuk, de ne hűtőben, mert az állítólag nem tesz jót a marcipánnak.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 14x22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6916
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 02.

Ajánló

Én 2 csomag masszából készítettem, elég volt hozzá, de következőleg 3-at használok hozzá, hogy marcipánosabb legyen. A piskótákat szépen kell elegyengetni, mert nem terül sütés közben már, minden kis pukli meglátszik rajta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Lillus-M 19 recept

A fiam kitalálta, hogy neki olyan szülinapi torta kell, mint a lakodalomban a menyasszonyi torta volt... A méteres süteményt kicsit átvariáltam, és remek torta kerekedett belőle.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek