r
Nosalty Logó

Marcipánkrémes vaníliás patkó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Marcipánkrémes vaníliás patkó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 682 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 5457 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 522 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 682 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    398.2 g
  • Telített zsírsav
    226 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1550.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    821 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    425.9 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3042 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    755 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2981 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    723 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    941 micro
Összesen 5457 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 522 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és krémesre keverjük. Legvégül a lisztet adjuk hozzá. Sima masszává dolgozzuk.
  2. Nyomózsákba tesszük és 3-4 cm-es patkókat vagy kifliket nyomunk belőle sütőpapírral fedett tepsire.
  3. 160 fokra melegített sütőben világosra sütjük 15 perc alatt.
  4. A töltelékhez valókat krémesre keverjük.
  5. 1 -1 db patkót összeragasztunk.
  6. A betöltött sütemény végeit mikróban vagy vízgőz felett felolvasztott csokoládéba mártjuk. Rácsra tesszük száradásig.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2004
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Ez a sütemény is karácsonyi ajánlat egy osztrák napilap, vasárnapi különszámából. Elkészítettem. Karácsonyra újból megsütöm. Nagyon finom süti.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek