r
Nosalty Logó

Marcipánkrémes-meggyzselés ünnepi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Marcipánkrémes-meggyzselés ünnepi torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A meggyzseléhez

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 611 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A meggyzseléhez

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 7341 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A meggyzseléhez

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 255 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 611 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    99.6 g

Zsír

  • Összesen
    461.1 g
  • Telített zsírsav
    218 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1631 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6747.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1950 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    2699 mg
  • Nátrium
    1577 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    709.1 g
  • Cukor
    377 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    802.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    255 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3051 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    637 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    794 micro
Összesen 7341 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 255 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A meggyzseléhez

A krémhez

A bevonáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta: A vajat 100-120 g lereszelt marcipánnal, 70 g cukorral, a fele vaníliás cukorral, a sóval, és az aromával kikeverjük, és 1-1 ek liszttel váltogatva hozzáadjuk a tojásokat.
  2. A többi lisztet a sütőporral elvegyítjük, és a 4 ek tejszínnel együtt a masszába dolgozzuk.
  3. Vajjal kikent, morzsával meghintett kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Kihűtjük.
  4. Meggyzselé: A citrom héját egy zöldséghámozóval levágjuk, levét kifacsarjuk.
  5. A díszítésre szánt pár darab meggy kivételével a meggyet 300 ml meggylével, 70 g cukorral, a fahéjrúddal, a citrom levével és héjával felforraljuk, majd 1 percig főzzük. A maradék meggylében elkevert pudingporral összeforraljuk, a citromhéjat, és a fahéjat kiemeljük.
  6. A tésztát félbevágjuk. Az alsó lap köré visszarakjuk a tortakarimáját, és ráhalmozzuk a meleg meggyzselét.
  7. Krém: A maradék marcipánt is lereszeljük, a tejföllel, és a maradék cukorral kikeverjük. Beleforgatjuk a 250 g tejszínből és fixálóból vert habot, és a meggyzselére kenjük. A felső tortalappal befedjük, és pár órára ( 2-3 ) hűtőbe tesszük.
  8. Bevonás: A többi tejszínt 1cs vaníliás cukorral felverjük. A hab 2/3-ával bevonjuk a tortát, majd a megpirított mandulapehellyel díszítjük. A tetejét habrózsákkal és a félretett meggyszemekkel tovább díszítjük. Az egészet lehelet vékonyan megszórjuk őrölt fahéjjal. Fogyasztásig hűtőbe tesszük!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6416
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marcipánkrémes-meggyzselés ünnepi torta
Vicikó 251 recept

Marcipánt szeretőknek a fogyasztása erősen ajánlott :-))) ! A legszeretettebb tortám. Családi ünnepeken is már többször készítettem, óriási sikere van. Gyönyörűen lehet szeletelni, csodásan néz ki úgy is. Már többször mondták rá, hogy olyan, mint ha extra cukrászdai torta lenne, csak háziasan finomabb:-)) Lehet, hogy bonyolultnak tűnik a készítése, de nem az! Idő hiányában a tésztát meg lehet előző nap is sütni, szorosan folpackba csomagolva, hűtőben kell akkor tartani. A zselés rész is nagyon gyorsan megy. Utána csak egy kis krém kevergetés, kóstolgatás..., összeállítás ;-))) Egyenként is, minden része nagyon finom! Érdemes kipróbálni. Több évvel ezekőtt találtam a receptet egy újságban. Megváltoztattam, mert szilva szerepelt az eredeti leírásban. Úgy meg sem próbáltam, mert szerintem így sokkal finomabb.

Hozzávalók

A tésztához

A meggyzseléhez

A krémhez

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek