r
Nosalty Logó

Maradékmentő húsvéti pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rama
Maradékmentő húsvéti pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 320 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2546 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 289 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 320 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    102.9 g

Zsír

  • Összesen
    157 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3986.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1255 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    1317 mg
  • Nátrium
    1103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1677 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    803 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1621 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    674 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1238 micro
Összesen 2546 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy tálban elkeverjük a lisztet a sóval, majd belemorzsoljuk a margarint. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a hideg vizet, és gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk.
  2. Hűtőbe tesszük legalább 30 percre pihenni.
  3. A lehűlt tésztát kinyújtjuk, majd a piteformába igazgatjuk. Sütőpapírral lefedjük, és sütőbabbal megszórjuk, hogy az elősütés közben ne púposodjon fel a pite.
  4. 180 fokon 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez

  1. Egy tálban 4 tojást felverünk, sózzuk, borsozzuk, majd az elősütött pitetésztára öntjük.
  2. A maradék főtt sonkát felkockázzuk, a medvehagymát aprítjuk, a sajtot lereszeljük.
  3. A tojásos keverékre szórjuk a felkockázott főtt sonkát, majd az aprított medvehagymát, végül beterítjük a reszelt sajttal.
  4. 180 fokon 20-25 percig sütjük, majd a sütőből kivéve 10-15 percig hagyjuk pihenni, és már szeletelhetjük is!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 193
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11827
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Praktikus maradékmentő recept húsvét utánra, tojással, sonkával és medvehagymával! Imádjuk! :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!