r
Nosalty Logó

Mara kedvence

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Mara kedvence
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 658 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2634 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 360 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 658 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    139 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1745 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    823 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    307.6 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    219 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    708 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1065 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    686 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    914 micro
Összesen 2634 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 360 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókból nagyon gyorsan tésztát gyúrunk, hogy a vaj a kezünk melegétől minél kevésbé olvadjon meg. Ha nagyon száraznak találjuk, 1 ek hideg vízzel hígíthatjuk.
  2. Folpackba csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
  3. Ha letelt a fél óra, a sütőt bekapcsoljuk 200°C-ra.
  4. A tojásfehérjékből a cukorral kemény habot verünk. Egyenként hozzátesszük a tojássárgákat, és azokkal is tovább verjük 1-2 percig.
  5. A kakaóport összekeverjük a darált dióval, és a habhoz adagoljuk.
  6. A tésztát 3-5 mm vastagra nyújtjuk, és enyhén kivajazott tepsibe tesszük.
  7. Rásimítjuk a tojáshabos masszát, és mehet az előmelegített sütőbe, amit 1-2 perc múlva visszaveszünk 180°C-ra. Nem baj, ha a sülés sortán a süti teteje nem szineződik be, csak megszárad.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 571
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 40223
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 13.

Ajánló

Ha van a sütőnek "sütemény" fokozata, azaz csak az alsó fűtőszál megy hőlégkeveréssel, az a legjobb hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, "mindig van otthon" hozzávalókból, könnyű, finom süti. Ha jól sikerül, akkor a teteje szinte törékenyre szárad, viszont a közepe kicsit krémes marad. Eredetileg a habos masszát más sorrendben kéne összeállítani: a tojássárgákat habosra keverni a cukorral, bele a diót meg a kakaót, és csak végül a tojáshabot. De nekem valahogy az úgy nem megy,  az én módszeremmel viszont nagyon könnyen boldogulok.  A szakértő szerint (ő a Mara, akitől a receptet kaptam :) ) nem érződik a különbség, így is ugyanolyan finom.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek