r
Nosalty Logó

Mangópürés túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercedes
Mangópürés túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A tálaláshoz

Összesen 560 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A tálaláshoz

Összesen 4473 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A tálaláshoz

Összesen 227 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 560 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    65.8 g

Zsír

  • Összesen
    201 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1637.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    609.6 g
  • Cukor
    371 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    568.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1829 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1648 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    2156 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    588 micro
Összesen 4473 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    83.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 227 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a liszttel és a porcukorral gyors mozdulatokkal gombóccá gyúrjuk, frissentartó fóliába csomagolva, 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. A mangót meghámozzuk, a magját kiszedjük, felaprítjuk, majd botmixerrel pürésítjük.
  3. A tészta többi hozzávalóját egy nagyobb tálban szintén botmixerrel elkeverjük, hozzákeverjük a mangópürét.
  4. A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
  5. Egy 23-24 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. A tésztát belenyomkodjuk úgy, hogy legyen 3-4 cm-es pereme, ha törik, nem kell megijedni, szépen illesszük össze az ujjainkkal. 10 percig elősütjük, majd ráöntjük a túrókrémet. 70 percig sütjük. Ha nagyon sülne a teteje, egy alufóliával takarjuk le.
  6. Kikapcsoljuk a sütőt és további 10 percet még benne hagyjuk. Hűtjük. (Amikor már nem volt forró a torta, fagyasztóba tettem 40 percre.) Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23-24
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1959
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 05.

Receptkategóriák

Mangópürés túrótorta
Mercedes 302 recept

Nos, ez az a torta, amit Hugicám születésnapjára készítettem, csak itt még nem volt bevonva a fondanttal. Mint látszik itt a képen is, a széle magasabb volt, mint a közepe, ezért a pereme mentén körbevágtam, hogy egyenletes legyen a torta teteje. Azért, hogy a fondant jól megtapadjon a tortán megkentem az egészet lekvárral, és így illesztettem rá a fondantot. Ha valaki nem szeretne bajlódni azzal, hogy bevonja, tökéletes torta így is.

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek