r
Nosalty Logó

Mángoldos lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mángoldos lepény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 490 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 2947 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 129 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1512.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    954 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    592 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1402 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    6252 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17308 micro
Összesen 490 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.7 g

Zsír

  • Összesen
    93.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9074.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    842 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    935 mg
  • Foszfor
    1340 mg
  • Nátrium
    5725 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1535.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3554 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    477 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8413 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    563 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    434 micro
  • β-karotin
    37510 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103851 micro
Összesen 2947 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    364 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1622 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4492 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához a hozzávalókat egy tálba tesszük, az élesztőt morzsoljuk, és lágy tésztát gyúrunk (ha a folyadék kevés, lehet még adni hozzá).
  2. Meleg helyen letakarva 1 órát kelesztjük.
  3. Elkészítjük a tölteléket, a vajon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a vékony csíkokra vágott paprikát. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a csíkokra vágott mángold leveleket, amit előtte megmostunk, megszárítottunk, és még 5 percig pároljuk, fűszerezzük.
  4. A kész tölteléket levesszük a tűzről, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és hagyjuk kihűlni.
  5. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, 2 felé osztjuk, először az egyiket kör alakúra nyújtjuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe áttesszük. Ráterítjük a tölteléket, aminek a tetejére megy a felszeletelt kecskesajt, és befedjük a másik felével. A széleit vissza kell hajtani és lenyomkodni. Ha a tepsi formájára nyújtjuk a tésztát vékonyabb (és szerintem) ízletesebb is.
  6. A tetejét villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
  7. A sütőből kivéve a tetejére megy az olívaolaj és reszelt fokhagyma keveréke, ecsettel kenjük meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 45×36
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5922
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok a mángold a fűszerkertemben, és kerestem valami jó receptet. A kedvenc oldalamon találtam is: limarapeksege.hu, a recept Limarától származik, annyit változtattam, hogy nem használtam csak a mángold leveleit fel. Mikor a legfinomabb, langyosan vagy hidegen? A Férjem válasza: Már nem emlékszem.:)

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek