r
Nosalty Logó

Mangalica szűz bodzás spárgával, "súfnudlival"

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mangalica szűz bodzás spárgával, "súfnudlival"
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A marinádhoz

A húshoz

A nudlihoz

A tálaláshoz

Összesen 1116 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A marinádhoz

A húshoz

A nudlihoz

A tálaláshoz

Összesen 2233 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A marinádhoz

A húshoz

A nudlihoz

A tálaláshoz

Összesen 139 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    421 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1414.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    730 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    368 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    644 micro
Összesen 1116 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.5 g

Zsír

  • Összesen
    109.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    843 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2828.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1461 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    735.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    601 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    752 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1288 micro
Összesen 2233 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 139 Kcal

Hozzávalók

A marinádhoz

A húshoz

A nudlihoz

A tálaláshoz

  • 10 g gomba (nyers enoki vagy "téli fülőke")
  • chili ízlés szerint (vagy chilihaj)
  • 0.5 dl marha alaplé (vagy demi glace koncentrált borjúalaplé)

Elkészítés

A marinádhoz

  1. A spárgát megtisztítom a héjától és a fás részektől.
  2. A tejből, olívaolajból, bodzavirágból, sóból, borsból, marinádot készítek a spárgának.
  3. A spárgát röviden blansírozom, majd a marinádba helyezem, 60 fokosra melegítem és 3 órát hagyom állni benne -lefedve- tálalásig.
  4. A mangalica szűzet megtisztítom a hártyáktól és zsírszövetektől.
  5. A burgonyát meghámozom, sós vízben megfőzöm, finomra áttöröm.
  6. Hozzáadok 3 tojást, valamint annyi lisztet, amennyit fölvesz, hogy a keverőtál oldalától elváljon.
  7. Sózom, borsozom, kis henger formára sodrom a kezem között és kifőzöm, forrástól számított 3 perc (!) alatt.
  8. A kifőtt nudlit hűtöben pihentetem, míg ki nem hűl, majd a tálaláshoz kacsazsírban aranybarnára sűtöm.
  9. A szűzet sózom, borsozom, kérget sütök neki, majd előmelegített sütőben 100 fokon 8 percet húzatom.
  10. Az enoki gombát a végén nyersen az ételre vágom.
  11. Chilihajjal díszítem, demi glace-szal tálalom.
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11795
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 14.

Ajánló

Lisicza sauvignon blanc-t ajánlok hozzá, a bodzás jegyek miatt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik nagy kedvencem, mind ízben, mind tálalásban.

Hozzávalók

A marinádhoz

A húshoz

A nudlihoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek