r
Nosalty Logó

Mangalica csülök pékné módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Baraka
Mangalica csülök pékné módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
sörös
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 908 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3628 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1466.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    757.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    962 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    4214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12718 micro
Összesen 908 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.4 g

Zsír

  • Összesen
    175.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5864.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    776 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    750 mg
  • Foszfor
    2364 mg
  • Nátrium
    1747 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    3029.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1456 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    260 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    3847 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    807 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    208 micro
  • β-karotin
    16855 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50872 micro
Összesen 3628 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1189 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mangalica csülköt dörzsöljük be sóval, egy csipet cukorral, fokhagymával, fekete borssal, őrölt köménnyel, és 24 órára a hűtőben pihentessük.
  2. Másnap egy-két üveg barna sörrel alufólia alatt vagy római tálban-jénaiban fél óránként forgatva süssük140 fokos sütőben 3-4 órát.
  3. Az utolsó órában rakjunk mellé vastagra szeletelt hagymakarikákat, löttyintsük rá egy pici sört, a sózzukmeg a hagymát, és letakarva süssüka sütőben, amíg megpuhul.
  4. Ha a hús is megpuhult, vegyükki a sütőből, saját levében hűtsükszobahőmérsékletűre, fejtsükle óvatosan a bőrét, szedjükki a csontját, a levét zsírozzukle.
  5. A husi levét forraljukvissza szörp sűrűségűre. A sült csülökhusit vágjukössze apróbb darabokra, tegyükegy formába, takarjukle sütőpapírral, és préseljükle egy lapos aljú nehéz tárggyal. Rakjuk hűtőbe, miután kidermedt,vágjukegyforma formákra.
  6. A bőrt tegyükkét sütőpapír közé, tegyünkrá egy másik tepsit, és 180 fokos sütőben süssükmeg ropogósra. Ha kihűlt, vágjukössze apróra.
  7. Készítsünk burgonyapürét tejjel és a hagymáról–csülökről leöntött zsírral. Pirítsukle a mangoldleveleket egy pár szelet fokhagymával, csipet sóval, kevés reszelt gyömbérrel
  8. Készítsünk lyoni hagymát. Vékonyra karikázott hagymát szedjünk szét gyűrűire, enyhén lisztezzükbe, alaposan rázzukle róla a lisztet, és olajban vagy zsírban süssükropogósra. Szedjükki itatóspapírra. Kapcsoljukle az olajat, és süssük benne aranybarnára vékonyra szeletelt fokhagymát.
  9. A lyoni hagyma nagy részét törjükapróra, keverjükössze a felét a sült fokhagymaszeletekkel, a sült-összevágott ropogós bőrrel.
  10. Tálalás előtt meleg sütőben melegítsükát a husit, ecseteljükbe a mártással, vastagon szórjukmeg a hagyma-bőrkés keverékkel, és rakjuka frissen pirított mangoldlevelekre.
  11. A pürébe keverjükbele a maradék összevágott lyoni hagymát. Rakjuka párolt-pirult hagymakarikákat a husi mellé, tálaljunk rá egy kanál hagymás pürét, és díszítsükpár szép lyoni hagyma karikával. Dekoráljuka tányért a beforralt mártással, amibe keverjünk egy kevés frissen őrölt fekete borsot és pár csepp zsírt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 240 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5051
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mangalica csülök pékné módra
Baraka 3 recept

Egy klasszikus magyaros fogás új köntösben.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek