r
Nosalty Logó

Mandulás ricottatorta sárgabarack-öntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulás ricottatorta sárgabarack-öntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 422 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3380 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    762.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    654 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 422 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    119.4 g

Zsír

  • Összesen
    214 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6096.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1801 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    964 mg
  • Foszfor
    2463 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.7 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    859.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    671 mg
  • Retinol - A vitamin:
    700 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    5232 micro
  • β-crypt
    498 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1153 micro
Összesen 3380 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, és rizsliszttel megszórunk. (Finomlisztet is használhatunk.) A tradicionális sütőt 160 Celsius fokra, a hőlégkeverésest 140 Celsius fokra előmelegítjük.
  2. Egy keverőtálban a ricottába keverjük a tojásokat egyenként.
  3. A citrom héját is belekeverjük.
  4. A mandulát ledaráljuk, és a tojásos ricottába keverjük.
  5. A cukrot is hozzáadjuk, és elkeverjük.
  6. A citrom levét kifacsarjuk, és a masszába adjuk.
  7. 50 perc alatt készre sütjük.
  8. Hagyjuk langyosra hűlni, egy vékony szilikon spatulát vagy kést végighúzunk a tészta és a tortaforma között. Kinyitjuk a tortaformát. A spatulával fellazítjuk a tortalapról, és egy tálra emeljük. Hagyjuk kihűlni.
  9. A sárgabarackokat kimagozzuk és összeturmixoljuk. Egy kis kancsóba vagy tálkába öntve letakarjuk.
  10. 8 személyre tálaljuk. A tortát és a sárgabaracköntetet is pár napig tárolhatjuk a hűtőben.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20x7
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2314
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 12.

Ajánló

Nyáron ideális hűsítő desszert.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy gluténmentes kávézóban kóstoltam meg egy szeletet, és szerelem volt első ízlelésre. Itthon levadásztam pár receptet a netről, és a derékvonalat legkímélőbb változatot okoskodtam ki belőlük. A sajttortához nagyon hasonló állagú, könnyű sütemény. Sárgabarack helyett más idénygyümölccsel is készíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!