Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás-mogyorós-diós-marcipános-lekváros bomba recept

hozzászólások (8)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Mangán
Réz
Foszfor
Magnézium

TOP Vitaminok

E A Folát D

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
27.6 g

zsír

Összesen:
122 g
Telített zsírsav:
38 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
47 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
21 g
Koleszterin:
189 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.8 g
Kalcium:
212 mg
Vas:
4 mg
Magnézium:
215 mg
Foszfor:
479 mg
Kálium:
700 mg
Nátrium:
131 mg
Cink:
3 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
7 mg
Szelén:
26 µg

szénhidrát

Összesen:
155.1 g
Összes cukor:
97 g
Élelmi rost :
13 g

víz

Összesen:
42.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
97 µg
E vitamin:
18 mg
K vitamin:
6 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
449 µg
D vitamin:
1 µg
C vitamin:
2 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
110.3 g

zsír

Összesen:
488 g
Telített zsírsav:
152 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
186 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
84 g
Koleszterin:
755 mg

ásványi anyagok

Összesen:
7 g
Kalcium:
845 mg
Vas:
17 mg
Magnézium:
858 mg
Foszfor:
1915 mg
Kálium:
2800 mg
Nátrium:
531 mg
Cink:
12 mg
Réz:
6 mg
Mangán:
27 mg
Szelén:
106 µg

szénhidrát

Összesen:
620.3 g
Összes cukor:
386 g
Élelmi rost :
55 g

víz

Összesen:
168.3 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
11 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
4 mg
B6 vitamin:
2 mg
Összes folát:
391 µg
E vitamin:
69 mg
K vitamin:
22 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
1792 µg
D vitamin:
5 µg
C vitamin:
8 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
7.7 g

zsír

Összesen:
34.1 g
Telített zsírsav:
9 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
13 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
5 g
Koleszterin:
53 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
60 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
59 mg
Foszfor:
134 mg
Kálium:
196 mg
Nátrium:
37 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
6 µg

szénhidrát

Összesen:
43.4 g
Összes cukor:
25 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
11.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
27 µg
E vitamin:
4 mg
K vitamin:
1 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
125 µg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
0 mg
hasonló receptek

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evicus91
csokibogyó / evicus91 Mon, 2011-10-24 19:33

nagyon jól néz ki ez a sütemény, gratulálok:)
egy kérdés: mennyi marcipán kell a sütihez?
előre is köszönöm:)

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Mon, 2010-10-11 14:37

Ez nem is rossz ötlet, bár még lekvárt soha nem csináltam....
Köszönöm az ötletet....gondolom a cukrot ne hagyjam ki??!! Mennyit tegyek bele kb??

Az almát ha leturmixolom, akkor hogy szedem ki a héját?

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-10-11 14:48

Akkor szépen sorban Csibe:
A cukor a dzsemfix, ami attól lesz dzsemfix, hogy cukrot pektinnel és citromsavval kevernek össze, ezt ha hozzáadod a lekvárnak szánt valamihez, akkor lekvár lesz belőle. A pektin besűríti, a citromsav tartósítja.
Az alma héját azután teszed csak bele, hogy tumixoltad az egész cuccost, és így utána könnyen ki tudod venni. Az almahéjat régen sűrítésre használták. Tehát ha kb. 10 perc forralás almahéjjal után veszel egy kis kanálnyit, mélyhűtőbe teszed 2-3 percre és ha kivetted azt látod, hogy sűrűsödik, akkor csak cukrot tegyél hozzá, annyit, amennyit szeretnél.
Ha nem elég sűrű, tegyél bele néhány ek dzsemfixet a 3:1-esből.
Úgy már egészen biztosan jó lesz.
Sok sikert!

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-10-11 14:02

Szia Csibe!
Te is csinálhatsz, nem olyan bonyolult ám. Ide meg nem kell olyan sok.
Fogsz néhány szem narancsot, 1-2 szem almát, a narancsok gerezdjeit lehártyázod, az egészet összeturmixolod az almával, reszelsz bele még egy kis narancshéjat. Szépen összeforralod,úgy, hogy belefőzöd az almahéjat, amit a forralás végén kiveszel. Ettől szépen besűrűsödik. Ha mégsem, akkor egy kevés dzsemfixet még tehetsz bele.
És kész.
No, és ha kész, fel is teheted ide a Nosalty-ra nekünk! Itt az ideje, hogy Te is főzz nekünk. :-)))
Puszi!
Eszter

Liebe Anna
Pfanni / Liebe Anna Mon, 2010-03-22 09:31

Kedves vimizo! Szuper ez a sütemény, egy igazi ízbomba. És nem is olyan nehéz elkészíteni. Nekem csak 15 deka marcipánom volt itthon, elég vékony lapocska lett, de így is érződött az íze. Nagyon köszönöm a receptet!

1774
finomliszt 22 dkg
sütőpor 0.5 teáskanál
cukor 7.5 dkg
1 csipet
vaj 15 dkg
tojássárgája 1 db
narancslekvár 4 ek
marcipán 20 dkg
víz 4 evőkanál
cukor 10 dkg
vaj 10 dkg
1 csipet
törökmogyoró 15 dkg
mandula 15 dkg
dió 10 dkg
méz 2 ek
fahéj 2 teáskanál