r
Nosalty Logó

Mandulás-meggyzselés túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bokine
Mandulás-meggyzselés túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A vajkrémhez

A túrókrémhez

A meggyzseléhez

A díszítéshez

Összesen 351 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A vajkrémhez

A túrókrémhez

A meggyzseléhez

A díszítéshez

Összesen 4207 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A vajkrémhez

A túrókrémhez

A meggyzseléhez

A díszítéshez

Összesen 159 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.6 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 351 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.9 g

Zsír

  • Összesen
    259.5 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7219.7 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    1333 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    2337 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.5 g
  • Cukor
    196 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1432.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1490 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    999 micro
Összesen 4207 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.1 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A vajkrémhez

A túrókrémhez

A meggyzseléhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. Sárgáját kikeverjük a mandula aromával. (Nem lesz zöld, nem kell félni.)
  2. A száraz hozzávalókat - mandulaörleményt, lisztet, sütőport és porcukrot összekeverjük, és hozzáadjuk a tojássárgájához. Alaposan összedolgozzuk.
  3. A fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, és nagyon óvatosan az előző masszához keverjük.
  4. Papírral bélelt formába öntjük, megsütjük előmelegített sütőben. Tűpróba!
  5. A túrókrémhez a tejfölt összekeverjük a cukorral, reszelt citrom héjával, és felmelegítjük, belekeverjük a zselatint is. Óvatósan, folytonos keverés mellett melegítjük, hogy a zselatin teljesen felolvadjon benne. Nem szabad forralni! Lehűtjük.
  6. Ha kihűlt, hozzákeverjük az áttört túrót, ízesítjük vaníliás cukorral.
  7. A meggyzseléhez kompótot főzünk, jelen esetben a kész befőtt levét felmelegítjük, hozzáadunk cukrot, citromhéjat ízesítésnek, a zselatint belekeverjük, és kis lángon, folytonos keverés mellett melegítjük a zselatin felolvadásáig. Ekkor beleborítjuk a meggyet is. Összekeverjük. Hűtjük!
  8. A vajkrém hozzávalóit alaposan összekeverjük.
  9. Elkészítjük a tortát: A piskótát nagyon vékonyan megkenjük - a tetejét és oldalát is - vajkrémmel. Körbefóliázzuk dupla, magas fóliával, mintha sütőforma lenne. A vajkrémtől tökéletesen hozzátapad a fólia. Beleöntjük a túrókrémet, nem kell félni, hogy híg, mert keményre dermed. Hűtőbe rakjuk minimum 2 órára. (Én ez idő alatt készítem el a zselét.)
  10. Ha megdermedt, ráöntjük a zselét, és további 1 órára visszatesszük a hűtőbe. Ha kész, leszedjük a fóliát és az oldalát megszórjuk mandulaforgáccsal.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4652
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fél évszázados lettem, így hát készítettem egy saját magam által kigondolt tortát. Azt tudtam, hogy túrótorta lesz, de hogy milyen, az csak menet közben alakult ki. A mandula, meggy és túró párosítás tökéletes lett. Mivel egyszer már megjártam a zseléfixxel, így a főzendő zselatint választottam. Jó döntés volt, tökéletesen kemény lett a torta:).

Hozzávalók

A piskótához

A vajkrémhez

A túrókrémhez

A meggyzseléhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek