r
Nosalty Logó

Mandulás linzerkarika

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulás linzerkarika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1465 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 8776 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 426 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    94.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.6 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    764 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    717 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    561 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 1465 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    566.2 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    284 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    161 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3855.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    949 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    747 mg
  • Foszfor
    1670 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    861.3 g
  • Cukor
    472 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4582 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    98 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    513 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4301 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3363 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 8776 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 426 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat/margarint a cukorral és a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, kakaót és a darált mandulát. Jól összegyúrjuk, 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Kiszúrjuk tetszés szerinti linzerszaggatóval (egy teli és egy lyukas legyen párban), és 175 fokra előmelegített sütőben készre sütjük, kb. 10 perc alatt.
  2. A krémet elkészítjük. A margarint/vajat a porcukorral habosra keverjük, a tejből a pudingporral sűrű krémet főzünk a következő módon. 2,5 dl tejet forrni teszünk, a maradék hideg tejjel lassan adagolva elkeverjük csomómentesre a pudingport, majd a forró tejet hozzáadjuk, és felfőzzük az egészet, kevergetve. Langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a cukros margarint/vajat, és egy fiola zöld színű mandulaaromát.
  3. Az így kapott krémet 2-2 linzer közé (1 teli és 1 lyukas) töltjük. Tetejére szeletelt mandulát szórunk.
  4. Jól záródó dobozban tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3305
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 18.

Ajánló

Jól megpuhul, ha kicsit (min. 1 napot) állni hagyjuk.

Receptkategóriák

Készülődve az adventi időszakra, rátaláltam erre a sütire, amit az idén a szeptemberi búcsú alkalmával sütöttem meg először. Kiváló alternatíva a hagyományos linzer helyett karácsonyi aprósüteménynek. Mandularajongóknak pedig egyenesen kötelező! Készítési fázisfotók itt találhatóak.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek