r
Nosalty Logó

Mandulás keksz RituCicutól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulás keksz RituCicutól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 949 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 3791 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 463 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 949 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    242.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2637.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    1143 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    351.2 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1868 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1762 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1261 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 3791 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 463 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mandulát ledaráljuk. Meg lehet hámozni, akkor szép fehér lesz a sütemény, de én nem szoktam.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a darált mandulát, a reszelt citromhéjat, a porcukrot és a késhegynyi sót.
  3. A margarint megolvasztjuk, majd a vaníliás cukorral együtt hozzáadjuk a lisztes keverékhez.
  4. Hozzáadjuk a két tojás sárgáját is, majd kézzel az egészet összegyúrjuk egy morzsalékos állagú masszává.
  5. Ezután kb. 2-2,5 órát hideg helyen pihentetjük a tésztát.
  6. Kb. 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, majd tetszőleges kiszúróval kiszúrjuk a kívánt alakúra a sütiket.
  7. A tetejüket bekenjük tojással, majd rászórjuk a mandula forgácsot. A mandula forgácsot én előre meg szoktam kicsit pirítani egy serpenyőben, kb. 30 másodpercig.
  8. Előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  9. Ha kihűlt, jól záródó dobozba tesszük, és sokáig eláll.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4456
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti receptet még évekkel ezelőtt találtam egy női magazinban. Azóta többször próbálgattam, és kicsit átalakítottam. Nagyon finom, sőt egyre finomabbá váló, jól tárolható sütemény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!