r
Nosalty Logó

Mandulás jérce gorgonzolás mártásban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulás jérce gorgonzolás mártásban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1781 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 7120 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 300 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.7 g

Zsír

  • Összesen
    136.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3153 g
  • Cink
    104 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1123 mg
  • Nátrium
    1089 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 1781 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    350.8 g

Zsír

  • Összesen
    545.4 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    237 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    131 g
  • Koleszterin
    1716 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12611.9 g
  • Cink
    417 mg
  • Szelén
    352 mg
  • Kálcium
    1977 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    985 mg
  • Foszfor
    4491 mg
  • Nátrium
    4358 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1149 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1159 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    162 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    117 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    483 micro
  • Kolin:
    1436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    732 micro
Összesen 7120 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, megszárítjuk, szép szeletekre vágjuk, sózzuk és borsozzuk.
  2. A mandulát megdaráljuk, a zsemlemorzsával összekeverjük egy külön tálban. Ebbe forgatjuk majd a húst.
  3. Panírozás előtt a hússzeleteket megszárítgatjuk.
  4. A húst először lisztbe, majd tojásba mártjuk. Legvégül megforgatjuk a morzsás mandulában. Legyen benne jó bőven mandula.
  5. A hússzeleteket egyenként kisütjük serpenyőben. A kisült húsokat félretesszük, melegen tartjuk, amíg elkészítjük a mártást.
  6. Ha a hússütésből visszamaradt olaj még felhasználható állapotban van, akkor szűrjük le, és egy külön lábasban öntsük rá a bort. Viszont ezt a mozzanatot el is hagyhatjuk, a mártáshoz nem feltétlenül szükséges a pecsenyelé. A borhoz adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk fel.
  7. A bundázásból megmaradt tojást és morzsás mandulát adjuk hozzá a mártáshoz.
  8. A kéksajtot morzsoljuk szét a kezünkkel, adjuk hozzá az öntethez, és addig kavargassuk, amíg el nem olvad az összes darabka.
  9. Adjunk hozzá borsot, sót, egy csipet barna cukrot és végül keverhetünk hozzá még mandulát.
  10. Az öntetet csurgassuk a hússzeletekre.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1841
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept Frank Júlia Szárnyasételek c. könyvéből származik. A bor mennyiségét növeltem egy kicsit. Legközelebb viszont biztos, hogy dupla adag öntetet készítek majd. A recept párolt brokkolit javasol hozzá, de én eldöntöttem, hogy jázmin rizzsel fogom készíteni. Az emberkém viszont meglepett 2 szép brokkolirózsával - úgy, hogy nem is olvasta a receptet - , így hát nem tehettem mást, párolt brokkolit készítettem hozzá. Ropogósra hagyva. Nagyon nem bántam meg.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek