r
Nosalty Logó

Mandula süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nofish
Mandula süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1111 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 8882 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 460 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    73.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 1111 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.1 g

Zsír

  • Összesen
    590.5 g
  • Telített zsírsav
    276 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    137 g
  • Koleszterin
    1509 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3601 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    610 mg
  • Foszfor
    1795 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    844.2 g
  • Cukor
    446 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3575 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3503 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    855 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 8882 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 460 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a liszttel, a porcukorral, a dióval és a kakaóval kézzel összegyúrjuk, amíg össze nem áll egy gombóccá.
  2. Kb. 2 cm átmérőjű golyókat gyúrunk belőle, ezeket a közepétől a széle felé haladva belenyomkodjuk hüvelykujjal a diósütőformába, középen egy pici mélyedést hagyunk a krémnek. A sütőformát nem kell kikenni, a tésztában levő vaj miatt nem fog beleragadni.
  3. A megtöltött formákat elrendezzük a gáztepsiben egy sütőpapíron, hogy ne érjenek össze, és előmelegített sütőben 190°C-on 15-17 percig sütjük. Célszerű egyszerre 40 db (2 csomag) formát megtölteni, ebből is kb. 5 sütésnyi mennyiség jön ki.
  4. Pár percet hűlni hagyjuk, majd amikor langyosak a formák, fejjel lefelé óvatosan megkocogtatjuk, és szépen kipottyannak belőle a "fél diók".

A krémhez

  1. A vajat, a cukrokat, a diót és a mandulaaromát robotgéppel jól kikeverjük.
  2. Egy kis lábosban a tejet a liszttel felfőzzük. Folyamatosan kevergetjük, majd amikor már langyosra hűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat, ezt az egészet pedig hozzáadjuk a vajas krémhez.
  3. Összekeverjük a két masszát, és kiskanállal elkezdjük a krémet rákenni a felekre, majd egy párjával összeragasztunk 2 darabot. Dobozba rakosgatjuk, legalább egy napot hagyjuk pihenni, akkor kezd megpuhulni a süti, és érnek össze az ízei.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 561
  • Tegnapi nézettség: 401
  • 7 napos nézettség: 1271
  • Össznézettség: 370685
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandula süti
nofish 1 recept

Egy lakodalomban találkoztam először ezzel a sütivel, amit az ifjú pár nagyszülei sütöttek a nagy napra. Elhatároztam, hogy utánajárok és megsütöm.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek