r
Nosalty Logó

Mama kuglófja

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Esztella22
Mama kuglófja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1208 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4825 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    72.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1609 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    667 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.9 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 1208 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.5 g

Zsír

  • Összesen
    289 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    930 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6436 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1556 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    2668 mg
  • Nátrium
    1860 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    507.8 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    478.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    106 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    748 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1275 micro
Összesen 4825 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 348 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A formát kivajazzuk, zsemlemorzsával megszórjuk.
  2. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A tojások sárgáját cukorral és a vanília cukorral habosra verjük, majd hozzáöntjük az olajat, a vizet és a citrom reszelt héját.
  4. A sütőporral elkevert lisztet a tojássárgás masszához adjuk, és habverővel alacsony fokozaton (1-2- es) csomómentesre dolgozzuk. Majd a felvert habot óvatosan a masszához keverjük.
  5. Az így kapott massza egy részét (1/3-át) eltávolítva 2 ek kakaóval kikeverjük, és a formába öntött sárgás massza tetejére csurgatjuk.
  6. Kb. 50 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 764
  • Tegnapi nézettség: 28
  • 7 napos nézettség: 242
  • Össznézettség: 157595
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mama kuglófja
Esztella22 16 recept

Barátommal egy nyári esős napon nosztalgiáztunk gyermekkorunkról, a nagyiknál töltött időkről, és persze a sütikről, amit csak a mama tud a legjobban elkészíteni. Az egyik ilyen kedvenc a kalácsok, a lepények, a rétesek mellett a mama kuglófja.:) A finom kis kuglóf csábító gondolata teljesen befészklete magát a fejünkbe, olyannyira, hogy még aznap megsütöttem.:) Azóta favorit, ami ritka esetben éri meg a holnapot.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!