r
Nosalty Logó

Málnás-mascarponés szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ennn
Málnás-mascarponés szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A málnás krémhez

A bevonáshoz

Összesen 689 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A málnás krémhez

A bevonáshoz

Összesen 4137 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A málnás krémhez

A bevonáshoz

Összesen 288 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 689 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    295.2 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2331.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    950 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.6 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    585 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1439 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    695 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1415 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1246 micro
Összesen 4137 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 288 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A málnás krémhez

A bevonáshoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tojásokat válasszuk ketté, a sárgáját keverjük fehéredésig a cukor 1/3-ával. A fehérjét kissé verjük fel, majd adjuk hozzá folyamatos keverés mellett a maradék cukrot, és verjük fel kemény habbá. Kicsit lazítsuk fel a tojássárgáját, egy-két kanál habbal intenzíven keverjük el. A többi fehérjét óvatosan forgassuk bele, majd adjuk hozzá a lisztet 2 részletben, és ezzel is keverjük el, vigyázva ne törjön össze a hab.
  2. Egy tepsi hátuljára tegyünk sütőpapírt, és kenjük ki lapnak a masszát. Süssük meg kb. 25 perc alatt. Ha kivettük a sütőből, fordítsuk rá a tésztát egy másik sütőpapírra, az alsót pedig még melegen húzzuk le.

A málnás krémhez

  1. A málnát felteszünk főni a 1 púpos ek. cukorral és pár csepp citromlével. Jól szétfőzzük a málnát, miután kicsit besűrűsödött, megszabadítjuk a magoktól egy szűrő segítségével. Még melegen keverjük el benne a zselatinfixet.
  2. Ha kissé kihűlt a málnapüré, keverjük el a mascarponéval. A tejszínt kissé verjük fel, majd szitáljuk bele a porcukrot, ezután verjük kemény habbá.
  3. Majd a málnás-mascarponés krémet adjuk hozzá, és óvatosan forgassuk össze. Kóstoljuk meg, akinek nem elég édes, szitáljon bele porcukrot.

A bevonáshoz

  1. Ha elkészült a piskóta, széleit vágjuk le, hogy egyenesek legyenek. Vágjuk félbe hosszanti irányban. Töltsük meg krémmel, majd fedjük be a másik lappal. Én állítható sütőkeretbe, helyeztem, és úgy töltöttem meg.
  2. A tetejéhez a csokit felolvasztjuk gőz felett olajjal, és málnapürével díszítjük. Tegyük be 1-2 órára a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 264
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 66
  • Össznézettség: 26101
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lányom kedvenc gyümölcse a málna, ezt a könnyed kis sütit neki készítettem. Gyorsan elkészül, kis pihentetés után lehet fogyasztani.

Hozzávalók

A piskótához

A málnás krémhez

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek