r
Nosalty Logó

Málnás-mákos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnás-mákos szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A málnás piskótához

A mákos piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1094 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A málnás piskótához

A mákos piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6552 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A málnás piskótához

A mákos piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 230 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1691.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    645 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.8 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    412 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    471 micro
Összesen 1094 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.9 g

Zsír

  • Összesen
    380.6 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    2231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10148.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    3488 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    660 mg
  • Foszfor
    3870 mg
  • Nátrium
    1836 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    682.9 g
  • Cukor
    420 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    1559 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2523 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    1406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2474 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    472 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2824 micro
Összesen 6552 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 230 Kcal

Hozzávalók

A málnás piskótához

A mákos piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A málnás piskótához

  1. Sütni fogunk egy málnás és egy mákos piskótát. A feltüntetett mennyiségek egy piskótára vonatkoznak. Kikeverjük a tésztákat a tojással és cukorral kezdve, azután hozzáadva a többi hozzávalót. Az egyik piskótába 30 dkg málnát szórunk, a másikba 10 dkg mákot. Ezután mindkettő tésztát külön-külön kisütjük. A mákot nem kell megdarálni, így sokkal mutatósabb. (Nem kell félni, nem fog ropogni a fogunk alatt. :-))
  2. Elkészítjük a krémet. A tejfölt a cukorral, vaníliás cukorral és a zselatinnal összemelegítjük, hogy a zselatin feloldódjon. Ha kihűlt, hozzákeverjük a felvert tejszínhabot.
  3. Elkezdjük a rétegezést: málnás piskóta, krém, mákos piskóta.
  4. Ezután jön a zselatin, amit málnával bolondítunk meg. A 30 dkg málnát cukorral felfőzzük, hogy ne egész málnaszemek legyenek a zselében. A zselatinhoz 3 dl vizet írnak, de mivel a málna enged levet bőven, ezért én saccolni szoktam a folyadék mennyiségét. Körülbelül 1 dl víz kell még hozzá, és jöhet bele a zselé. (Én Dr. Oetker expressz tortazselét használok, ezt főzni sem kell. Fél percig kevergetem és azonnal a sütemény tetejére önthető.)
  5. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 173
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 12920
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedves barátaink meghívására két napot töltöttünk Palicson, Szerbiában. Náluk ettem ezt a finomságot és azonnal elkértem a receptjét. Számomra ez az a sütemény, aminek nem lehet ellenállni. Friss málnát pechemre nem tudtam szerezni, viszont szeder volt bőven, ezért azzal készítettem el. Talán még mutatósabb is, mint málnával.

Hozzávalók

A málnás piskótához

A mákos piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek