r
Nosalty Logó

Málnás krémes -Gyümölcsös krémes 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Málnás krémes -Gyümölcsös krémes 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Összesen 724 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Összesen 2897 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Összesen 102 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1223.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    957 micro
Összesen 724 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    120.4 g

Zsír

  • Összesen
    74.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4894.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1696 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    1433 mg
  • Nátrium
    1202 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    423.5 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    1251.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    795 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    270 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    1563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3826 micro
Összesen 2897 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 102 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A piskótához 6 tojásfehérjét a 6 ek cukorral kemény habbá verjük.
  3. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, s azokkal még néhány percig tovább verjük.
  4. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd kanalanként lazán belekeverjük a lisztet.
  5. Papírral kibélelt nagy tepsibe egyenletesen elsimítjuk a tésztát, és megsütjük.
  6. A kész piskótát kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk a papírt róla, és szorosan felsorakoztatjuk rá a málnaszemeket.
  7. A krémhez összekeverjük a tojássárgákat a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral, és habverővel kevergetve, hogy csomómentes legyen, hozzáöntjük a tejet.
  8. Folyamatos keverés mellett felforraljuk, és 1-2 percig főzzük, hogy besűrűsödjön, majd a tűzről levesszük.
  9. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a forró krémhez adjuk, óvatosan összekeverjük vele.
  10. Ezt a masszát a málnák tetejére kanalazzuk, és egyenletesen eloszlatjuk.
  11. A tetejére kerülhet tejszínhab, de anélkül is finom. Piskótamorzsát is szórhatunk rá, amit úgy készítünk, hogy a megsült piskóta széleit levágjuk, és visszatesszük a még meleg sütőbe. Mire a krém kész, addigra az megszárad, és könnyen a süti tetejére morzsolhatjuk.
  12. Pár órára hűtőbe rakjuk, hogy a krém jó hideg legyen, mert úgy a legfinomabb.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x35x3
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 962
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 39
  • Össznézettség: 90296
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám ugyanezt készítette eperből, őszibarackból, sőt, még szőlőből is. Érdemes kipróbálni, mind nagyon finom, üdítő, könnyű édesség.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek