r
Nosalty Logó

Málnás-joghurtos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
La fée de cuisine
Málnás-joghurtos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Süti:

Máz:

Összesen 630 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Süti:

Máz:

Összesen 3778 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Süti:

Máz:

Összesen 294 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 630 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    119.1 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1609.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    731 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    639.7 g
  • Cukor
    392 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1048 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1027 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    845 micro
Összesen 3778 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

Süti:

Máz:

Elkészítés

Süti:

  1. Először a lisztet és a sütőport összekeverjük. A málnaszemeket megmossuk, és lecsepegtetjük.
  2. A vajat a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a citromhéját és a vanília kivonatot is. A tojásokat fokozatosan hozzáadjuk. Majd felváltva hozzákeverjük a lisztet és a joghurtot.
  3. Az őzgerincet (vagy egy 22x11x7 cm-es sütőformát) kivajazunk, és kilisztezünk, majd a tészta egy részét belesimítjuk. Erre tesszük rá szépen sorban a málnákat (jó szorosan egymás mellé). Végezetül egyenletesen eloszlatjuk rajta a maradék tésztát.
  4. A 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 1 1/2 óra alatt. Ha a teteje túlzottan barnulni kezd, alufóliával fedjük le.
  5. Amikor készen van, 10-15 percet hagyjuk a formában, majd egy tálcára tesszük, és ott hagyjuk kihűlni.

Máz:

  1. A porcukrot kikeverjük a citromlével, és ezzel öntjük le a süteményt. A tetejét málnaszemekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22x11x7
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 13 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5968
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

A málnát vagy népies nevén a boldogasszony csipkéjét -nekem nagyon tetszik ez az elnevezése- a legenda szerint Kréta szigetén kezdték el termeszteni. A kezdetektől fogva ismert gyógynövénynek számított. Én is előszeretettel használom a konyhámban. 

Hozzávalók

Süti:

Máz:

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?