r
Nosalty Logó

Málnás brownie-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Málnás brownie-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Brownie

Krém

Összeállítás

Összesen 614 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Brownie

Krém

Összeállítás

Összesen 7361 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Brownie

Krém

Összeállítás

Összesen 379 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 614 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.8 g

Zsír

  • Összesen
    488.5 g
  • Telített zsírsav
    205 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    1173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3745.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    643 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    809 mg
  • Foszfor
    1745 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    692.9 g
  • Cukor
    534 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    505.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2034 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1988 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    525 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1199 micro
Összesen 7361 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 379 kcal

Hozzávalók

Brownie

Krém

Összeállítás

Elkészítés

Brownie

  1. Gőz fölött megolvasztjuk a vajat és a tábla csokit. Egy edényben összekavarjuk a lisztet, darált diót, kakaót és sót. Egy nagyobb tálban fehéredésig kavarjuk a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral.
  2. A tojásokhoz öntjük a felolvadt vajas-csokit, jól elkeverjük, majd egyenletesen hozzáadagoljuk a lisztes keveréket is, majd egyneművé kavarjuk.
  3. A sütőt 180 °C-ra állítjuk. Egy 24 cm kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, egyenletesen beleöntjük a tésztát, és kb. 20 perc alatt megsütjük.

Krém

  1. A tejszínből kemény habot verünk. A mascarponét kikavarjuk a porcukorral, a vaníliával, tehetünk bele citromhéjat, majd a tejszínhabot gyors mozdulatokkal hozzákeverjük.

Összeállítás

  1. A kihűlt tésztalapra egyenletesen elterítjük a krémet, tetejét díszíthetjük málnával. Én a krémet kicsit túlkentem a széleken, hogy az oldalára is jusson nyomokban, mert ez a krém képezte a ragasztót a csokilapok tortára való applikálásakor. Egy szalaggal átkötöttem a tortát, és jól behűtöttem.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 22908
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk a brownie-nak mindig nagy sikere van, gyakran sütöm és sok ízben variálom. Egyik receptem itt is megtalálható. Ezúttal torta készült belőle, egy gyors, könnyű, nyári ízvilágot megidéző, mascarponés krémmel a tetején. Mivel a tetejére málnát terveztem, a brownie-laphoz természetesen a málna ízű étcsokira esett a választás. Tökéletesre sikeredett, de ennél a tortánál a kalóriákat nem ajánlott számolni!

Hozzávalók

Brownie

Krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek