r
Nosalty Logó

Málnapiros álom

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Priskin Reni
Málnapiros álom
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Kerek málnás piskóta

Téglalap alakú piskóta

Mascarponekrém

Lekváros töltelék

Összesen 433 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Kerek málnás piskóta

Téglalap alakú piskóta

Mascarponekrém

Lekváros töltelék

Összesen 4330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Kerek málnás piskóta

Téglalap alakú piskóta

Mascarponekrém

Lekváros töltelék

Összesen 251 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 433 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.5 g

Zsír

  • Összesen
    203.9 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2701.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1141 mg
  • Nátrium
    733 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538.2 g
  • Cukor
    361 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    711.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    1243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1168 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2241 micro
Összesen 4330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Kerek málnás piskóta

Téglalap alakú piskóta

Mascarponekrém

Lekváros töltelék

Elkészítés

Kerek málnás piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A legalacsonyabb fokozatú keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgákat.
  2. A málnát a levével együtt turmixgép segítségével összepürésítjük. Ezt követően átszűrjük, és a mag nélküli málnapürét a habos masszához addig öntjük, amíg elérjük a kívánt piros színt a tésztához.
  3. Végezetül beleszitáljuk a lisztet, és óvatos mozdulatokkal alaposan elkeverjük. Előmelegített sütőben, 18 cm átmérőjű tortaformában, 180 fokon kb. 50 percig sütjük.
  4. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, majd ezt a tésztamennyiséget vízszintesen kettévágjuk.

Téglalap alakú piskóta

  1. Az előzőek mintájára ebből a piskótából 2 adagot sütünk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral.
  2. A tojássárgáját lassú keverés mellett beleöntjük, majd összedolgozzuk.
  3. Az átszitált lisztet és a sütőport alaposan elkeverjük a masszával, majd előmelegített sütőben, 25x30 cm-es tepsiben, 180 fokon 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne szárítsuk ki a piskótalapokat.
  4. Miután kivettük a sütőből, hosszában 3 egyenlő részre vágjuk. Az első lapot megkenjük málnalekvárral, és szorosan feltekerjük, mint a piskótatekercset. Ezt követően minden piskótacsíkot megkenünk lekvárral, és az előző réteg folytatásaként hozzáragasztjuk, feltekerjük. Annyi lekvárral kenjük meg, hogy jól összefogja a lapokat.
  5. Miután az összes lapot feltekertük, a málnalekváros csigavonallal felfelé fordítva 10 percig állni hagyjuk.

Mascarponekrém

  1. A mascarpone krémsajtot a porcukorra elkeverjük.
  2. Habverő segítségével a habtejszínt kemény habbá verjük, majd összedolgozzuk a mascarponekrémmel. Ez az adag elég lesz a torta belső és külső rétegének bevonására is.

Lekváros töltelék

  1. A kettévágott, kerek, málnapiros piskóta egyik része lesz az alap. Ezt megkenjük egy kisebb adag mascarponekrémmel.
  2. A krémre ráhelyezzük a feltekert málnalekváros piskótacsíkokat, majd ennek a tetejét ismét megkenjük mascarponekrémmel.
  3. A legtetejére helyezzük a kerek piskóta másik felét is, így egy kör alapú, egész tortát kapunk.
  4. Bevonjuk az egész tortát a maradék krémmel, majd ízlés szerint, málnával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 901
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Priskin Reni 2 recept

A Málnapiros Álom torta, az idén 30 éves Hemofília Világnapjára készült. 

Hozzávalók

Kerek málnás piskóta

Téglalap alakú piskóta

Mascarponekrém

Lekváros töltelék

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek