r
Nosalty Logó

Málnakrémes csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnakrémes csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kakaós piskótalaphoz

A málnakrémhez

A csokoládékrémhez

Összesen 728 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kakaós piskótalaphoz

A málnakrémhez

A csokoládékrémhez

Összesen 8720 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kakaós piskótalaphoz

A málnakrémhez

A csokoládékrémhez

Összesen 246 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    725.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 728 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    117.9 g

Zsír

  • Összesen
    484.9 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    185 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    1919 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8702.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    2253 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    824 mg
  • Foszfor
    3456 mg
  • Nátrium
    1883 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    992.6 g
  • Cukor
    628 mg
  • Élelmi rost
    99 mg

VÍZ

  • Összesen
    1597.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3850 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    387 micro
  • K vitamin:
    341 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    1401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3677 micro
  • α-karotin
    173 micro
  • β-karotin
    1941 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3421 micro
Összesen 8720 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A kakaós piskótalaphoz

A málnakrémhez

A csokoládékrémhez

Elkészítés

A kakaós piskótalaphoz

  1. A piskóta készítése:
  2. A tojások sárgáját a cukor kétharmadával fehéredésig keverjük, úgy 3-4 percig.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beleszórjuk, majd 2-3 részletben a cukros tojássárgájához adjuk. Ezután a lagyos vizet és az olvasztott vajat kanalanként hozzáadjuk.
  4. A lisztet a kakaóval és a sütőporral összeforgatjuk, óvatos mozdulatokkal az előzőekbe keverjük.
  5. Egy kb. 26 cm-es kerek tortaforma alját és oldalát sütőpapírral kibéleljük, de az is jó, ha vajjal kikenjük, és belisztezzük. A masszát belesimítjuk.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük. Akkor jó, ha a tészta a szélén a forma falától láthatóan kezd elválni. Elkészültét a közepébe szúrt tűvel is ellenőrizhetjük. Hűlni hagyjuk.
  7. A málnakrém készítése:
  8. A málna 2/3-át a díszítéshez félretesszük, a maradékot áttörjük vagy leturmixoljuk.
  9. Ezt a málnavelőt a tejjel és a pudingporral simára keverjük, majd továbbra is szüntelenül kevergetve jó sűrűre főzzük, és hűlni hagyjuk.
  10. A puha margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral jó habosra keverjük, majd kanalanként beledolgozzuk a sűrű málnakrémet. A kemény habbá vert tejszínt is beleforgatjuk.
  11. Összeállítás:
  12. A kakaós piskótakorongot félbevágjuk, az alsó lapot a kapcsos tortaformába visszatesszük, és triple sec-kel meglocsoljuk.
  13. A tejszíhabos málnakrém negyedét eltesszük a torta tetejére. A többi krémet rásimítjuk a piskótaalapra, és a félretett málna felét rászórjuk, kicsit belenyomkodjuk őket a krémbe.
  14. A következő piskótakorongot is meglocsoljuk triple sec-kel, és ráfordítjuk a krémre. A félretett krémet a tetejére kenjük, majd betesszük a tortát a hűtőszekrénybe, hogy a krém megdermedjen.
  15. A csokoládét vízgőzre téve a vajjal együtt fölolvasztjuk. A vízgőzről leemeljük, a tejfölt és a porcukrot hozzákeverjük.
  16. A torta tetejét és oldalát körbekenjük vele, és újra betesszük a hűtőszekrénybe, hogy a csokikrém is megdermedjen egy kicsit. Tálalás előtt a félretett málnát a tetejére szórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 29860
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnaszezon van! :D Még persze nem sok termett, ezért valami nagyon finomat kellett, hogy csináljak belőle.

Hozzávalók

A kakaós piskótalaphoz

A málnakrémhez

A csokoládékrémhez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?