r
Nosalty Logó

Málnakrémes-citromos máktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnakrémes-citromos máktorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 513 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4099 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 311 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 513 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    276.5 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4920.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    2242 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    484 mg
  • Foszfor
    1776 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.9 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    552.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1718 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1684 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    813 micro
Összesen 4099 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Torta elkészítése: Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és vajazzunk ki egy kb 22 cm-es kerek, kapcsos tortaformát.
  2. A puha vajat és a cukrot egy nagy tálban robotgéppel kb. 2-3 perc alatt összekavarjuk. A tojássárgáját egyesével a vajas keverékhez adjuk, és jól eldolgozzuk a hozzávalókat.
  3. Egy másik tálban összekavarjuk a lisztet a mákkal, szódabikarbónával, majd belereszeljük a citrom héját.
  4. A joghurtot és a mákos lisztet felváltva hozzáadjuk a vajas keverékhez. Miután jól összedolgoztuk az egész tésztát, beleöntjük a kivajazott tepsibe, és betesszük az előmelegített sütőbe.
  5. A tortát addig sütjük, amíg a teteje aranybarnára nem sül és ha beleszúrunk egy villát vagy kést, a tészta már nem ragad rá. Érdemes kb. 20 percnyi sütés után többször ránézni és ellenőrizni, mikor lesz kész. Ha kész, vegyük ki a sütőből, és rácson hagyjuk kihűlni.
  6. Krém elkészítése: Amíg a torta hűl, elkészítjük a krémet. Ehhez a tejszínt kb 20 percre a fagyasztóba tesszük használat előtt (ez azért fontos, mert így könnyebben és jó keményre felverhető a tejszín). Ha lehűlt, kézi mixerrel elkezdjük felverni, majd amikor közepesen kemény, hozzáadjuk a habfixálót és teljesen keményre felverjük. (Akkor jó, ha az edényt felfordítva nem csúszik ki a habunk.)
  7. Egy másik tálban a mascarponét elkeverjük a porcukorral, majd belekavarjuk a villával kicsit összetört málnánkat. Ha jól elkevertük, jöhet hozzá a tejszínhabunk. Óvatosan keverjük hozzá, hogy ne törjük össze nagyon a habot. Ha készen van, kenjünk rá a kihűlt tortánkra, díszítsük ízlés szerint friss málnával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2891
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mák bármikor, bármilyen formában, bármilyen mennyiségben jöhet. Mákkal bármikor le lehet venni a lábamról. Pláne, ha citrommal párosítják. Anyu születésnapi tortájából megmaradt egy kis mascarpone és tejszín is, ezért kitaláltuk, hogy születésnapja alkalmából sütünk valamit, amit holnap bevihet a munkatársainak is. Úgyis régen sütöttem már nekik, amit gyakran szóvá is tesznek :) Mivel babapiskótánk nem volt otthon, így a tiramisu kiesett. Volt azonban a mascarponéhoz fagyasztott málnánk, húúú, az milyen finom lenne valami különleges alapra rákenve... gondolkoztunk, mi legyen... anyu először valami kakaós-csokis kevert sütit mondott... én erre brownie alapot... ááá, de az túl tömény... na de akkor mi legyen.   Tegnap töltöttem fel a Nosalty-ra a Máktorta meggylekvárral és citromhabbal elnevezett receptemet, aminek akkora sikere lett (12 óra alatt közel 3.500-an nézték meg), hogy én teljesen el voltam ájulva a boldogságtól. És ekkor ugrott be a nagy ötlet. Mi lenne, ha ezt az alapot sütnénk meg a málnás krémünkhöz. Igen, ez az!!!! Ez a mákos torta egyszerűen zseniális, ahogy sül, egyből belengi a lakást a mák és a reszelt citromhéj illata. Tényleg ajánlom mindenkinek egyszeri, vagy öööö... többszöri kipróbálásra.    Kicsit változtattam az eredeti recepthez képest rajta, mindjárt látjátok is:

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?