r
Nosalty Logó

Málnahabos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Risi
Málnahabos torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tortához

A málnás habhoz

Összesen 166 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tortához

A málnás habhoz

Összesen 1988 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tortához

A málnás habhoz

Összesen 157 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 166 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    84.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    621 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2224.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    720 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    857 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.2 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    837.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    800 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    784 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    975 micro
Összesen 1988 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

A tortához

A málnás habhoz

Elkészítés

A tortához

  1. Bemelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és kivajazunk, kilisztezünk egy 24 cmátmérőjű kapcsos tortaformát. Az alját sütőpapírral béleljük (elhagyható).
  2. A kétféle lisztet összekeverjük a sütőporral, teaszűrőnhozzászitáljuk a kakaóport.
  3. Robotgéppel 5-6 perc alatt alaposan fölhabosítjuk a tojásokat és a cukrot.
  4. A cukros tojáshabba fakanállal óvatosan beleforgatjuk a kakaós-sütőporos lisztkeveréket, majd átkanalazzuk az előkészített tortaformába. Elsimítjuk, és kb. 12 perc alatt megsütjük a meleg sütőben. Ha tortalapba szúrt tűre már nem tapad ragacsos massza, készen van. Ekkor rácsra tesszük, és várunk, míg a lap kihűl.
  5. Ezalatt elkészítjük a málnahabot. A megmosott gyümölcsöt összeturmixoljuk a joghurttal, a mézzel és a vanília aromával, átöntjük egy keverőtálba, és hozzáreszeljük a megmosott citrom héját, és a levét hozzáöntjük. Elkeverjük.
  6. A zselatinport beleszórjuk egy kis lábasba, ráöntünk néhány evőkanál hideg vizet. Takarék lángon addig melegítjük, amíg a zselatin feloldódik a vízben. Egy pillanatig sem tovább!
  7. A zselatinos folyadékot a málnás-joghurtos turmixhoz öntjük, és alaposan elkeverjük benne.
  8. A hideg tejszínt robotgéppel kemény habbá verjük, és fakanállal a málnás-joghurtos együttesbe forgatjuk.
  9. Összeállítás előtt a tortaformát gyorsan elmossuk, szárazra töröljük, és kibéleljük két, keresztben egymásra helyezett folpackcsíkkal. Ügyeljünk, hogy a csíkok kilógjanak a tortaforma peremén. A formába kanalazzuk a málnahabot, és finoman föléje illesztjük a kihűlt tortalapot. Ráhajtjuk a kilógó folpackcsíkokat, és éjszakára a hűtőbe tesszük. Ennyi idő bőven elég arra, hogy a zselatin megkösse a málnahabot.
  10. Tálaláskor először kicsomagoljuk a tortát, majd egy nagy tálra fordítjuk, és miután óvatosan lehúztuk róla a folpackot, a megmosott málna szemekkel feldíszítjük a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 17336
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 14.

Ajánló

Nagyon finom, és kevés cukor van benne. A málnát át lehet paszírozni, aki érzékeny a magjára.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik kedves kolleganőmtől kaptam a receptet, köszönet érte!:-)

Hozzávalók

A tortához

A málnás habhoz

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!