r
Nosalty Logó

Malloreddus, szárd gnocchi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Malloreddus, szárd gnocchi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Szósz

Tálalás

Összesen 712 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Szósz

Tálalás

Összesen 2852 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Szósz

Tálalás

Összesen 188 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1516.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    807 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    588 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    877 micro
  • β-karotin
    4482 micro
  • β-crypt
    3645 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 712 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    130.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6067.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    978 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    1284 mg
  • Nátrium
    3228 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    807.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2354 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    3507 micro
  • β-karotin
    17929 micro
  • β-crypt
    14578 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 2852 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    231 micro
  • β-karotin
    1180 micro
  • β-crypt
    960 micro
  • Likopin
    303 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 188 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Szósz

Tálalás

Elkészítés

Tészta

  1. A sáfrányra öntjük a langyos vizet, majd hagyjuk kicsit ázni, hogy kiadja a színét.
  2. A hozzávalókat robotgépben összedolgozzuk, majd hozzácsurgatjuk a sáfrányos vizet is.
  3. Miután összeállt, kézzel átdolgozzuk, cipót formálunk belőle, majd egy órácskát pihentetjük letakarva.
  4. A tésztát formázzuk: a cipót 6-8 nagyjából egyenlő részre vágjuk, kis hurkákat sodrunk belőle, késsel 2-3 cm-es darabokat vágunk, golyóbisokat formázunk, majd villán vagy "csigatészta-készítő", recés fadeszkán végigpödörjük őket egyesével. Közben folyamatosan lisztezzük (rétesliszttel), nehogy összeragadjak.
  5. Lobogó, sós vízben kifőzzük őket (4-5 perc alatt), majd serpenyőben kevés vajon lepirítjuk. Ráöntjük a sütőtökös szószt, és jól összeforraljuk.
  6. Aprított, pirított dióval és pecorino-forgácsokkal tálaljuk.

Szósz

  1. A sütőtököt megpucoljuk, felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk. 200°C fokos sütőben, lefedve puhára sütjük. Miután elkészült, leturmixoljuk, hagyjuk kissé darabosra.
  2. A hagymákat és sonkát kevés olívaolajon lepirítjuk, ízesítjük, felöntjük fehérborral, kicsit pároljuk, majd mehet rá a paradicsompüré és a sütőtök is.
  3. Összeforraljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1668
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Malloreddus, szárd gnocchi
Gerzsenyi Flóra 370 recept

E fogás alapja a szárd gnocchi, a malloreddus. A nálunk ismert gnocchira leginkább csak az alakja hasonlít, a tésztahagyományosan durumlisztből készül, vízzel és nem krumplival keverik össze, viszont a tésztába sáfrány is kerül, ez adja a jellegét. A malloreddust kolbász húsos-paradicsomos raguval kínálják általában. Az én receptem sütőkkel, dióval és pecorino sajttal készült. Bár nem lepődnék meg azon sem, ha Szardínián is készítenek hasonlót. 

Hozzávalók

Tészta

Szósz

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek