r
Nosalty Logó

Máktorta 11. - mascarpone-s

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samy
Máktorta 11. - mascarpone-s
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1413 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5649 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 357 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    98.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2575.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    1110 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    906 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 1413 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.7 g

Zsír

  • Összesen
    394.8 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    1198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10300.7 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    4441 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    954 mg
  • Foszfor
    3623 mg
  • Nátrium
    1037 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435.8 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    439.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1941 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    948 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1859 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    965 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1488 micro
Összesen 5649 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 357 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt. Egy tortaforma aljába helyezzünk sütőpapírt.
  2. Keverjük össze a mákot a liszttel és a sütőporral.
  3. A puha margarint keverjünk habosra a porcukorral, majd reszeljük bele a citrom héját.
  4. Válasszuk szét a tojásokat, és a sárgáját egyesével adjuk a vajas krémhez, keverjük össze.
  5. A tojások fehérjét verjük krémes habbá a cukorral.
  6. Kanalazzuk a hab egy harmadát a vajas krémre, majd a többit is, és szépen dolgozzuk össze.
  7. Kis adagokban keverjük hozzá a lisztet. Öntsük a formába, majd süssük meg.
  8. A mascarpone-t keverjük el tejföllel és a vaníliás cukorral.
  9. Ha a tésztánk kihűlt, vágjuk ketté. Kenjük meg először áfonyalekvárral, majd a mascarpone-s krémmel. Helyezzük rá a tetejét, és kenjük meg ezt is.
  10. Tegyük hűtőbe 3-4 órára.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 619
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 127
  • Össznézettség: 83436
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Ráma receptes füzetben bukkantam rá erre a kis finomságra. 3 lapra is vághatjuk a tortát, akkor a tetejét szórjuk meg porcukorral.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek