r
Nosalty Logó

Mákos vargabéles

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Mákos vargabéles
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1071 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 5342 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1776.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    767 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.6 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 1071 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134 g

Zsír

  • Összesen
    183.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8883.3 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    3835 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    1124 mg
  • Foszfor
    3252 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    808.2 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    746 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1239 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    712 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 5342 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 377 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cérnametéltet egy lábosban enyhén sós vízben 1 evőkanál olajjal puhára főzzük, majd leszűrjük, és hidegre hűtjük.
  2. Közben a tepsit megkenjük olvasztott margarinnal, és 4 réteslapot belefektetünk, majd újra megkenjük margarinnal, és 2 evőkanál búzadarával meghintjük egyenletesen.
  3. A kihűlt tésztához adjuk a cukorral elkevert mákot, a vaníliás cukrot, citrom reszelt héját, 4 evőkanál tejfölt, 2 tojás sárgáját, ezt jól összedolgozzuk.
  4. Majd a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk, és a tepsiben egyenletesen elsimítjuk.
  5. Majd újra egy kis olvasztott margarint csurgatunk rá, és a maradék búzadarával megszórjuk.
  6. Végül a maradék 4 réteslapot rátesszük, és a margarinnal megkenjük.
  7. Előmelegített sütőben közepes lángon készre sütjük.
  8. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, és vaníliás porcukorral megszórjuk, s kockára vágva szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 11692
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 24.

Ajánló

Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert gyerekek kedvence is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos vargabéles
Gabimami58 139 recept

Eddig csak a túrós vargabélest készítettem, most újdonságként mákosan lett. Nagy meglepetés ért, hogy nagyon finomnak dicsérték, és hipp-hopp elfogyott. Igaz, még eddig én is mint újdonságként, második alkalommal készítettem így el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek