r
Nosalty Logó

Mákos tortácska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Mákos tortácska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 628 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3762 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 327 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 628 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.6 g

Zsír

  • Összesen
    212.3 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    739 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2957.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1066 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1152 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.1 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    849 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    834 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    796 micro
Összesen 3762 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt légkeverésen előmelegítjük 150 ºC-ra. Egy tizenkettes muffinsütő mélyedéseit alaposan kikenjük vajjal. Az összes hozzávalót egy nagyobb tálban simára keverjük, majd a tésztát belekanalazzuk a muffinsütőbe, ügyelve arra, hogy mindenhova egyenlő mennyiség kerüljön. Körülbelül 35 perc alatt elkészülnek a tortácska-alapok. A krémhez a mascarponét a joghurttal és a narancslével kikeverjük, végül a tortácskák oldalát és tetejét megkenjük vele (nem kell tükörsimaságra törekedni). Díszítésként tetejüket mákkal megszórjuk.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 222
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 73737
  • Feltöltés dátuma: 2007. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A BBC GoodFood süteményes könyvéből készítettem ezt a mákos édességet.  A mascarpone krém kulcsszerepet játszik, ugyanis az finoman ellensúlyozza a tészta édességét, és ettől válik az egész egységgé.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek