r
Nosalty Logó

Mákos tallérok Lizinka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Mákos tallérok Lizinka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 628 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3755 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 406 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 628 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    193.4 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    496 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3698.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1199 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    482 mg
  • Foszfor
    1500 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452.6 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    950 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    930 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    350 micro
Összesen 3755 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 406 kcal

Elkészítés

  1. A lágy vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a tojással. Ezután belekeverjük a tejfölt és a darálatlan mákot. A sütőporral átszitált lisztet beledolgozzuk. Jól alálisztezett deszkán, a lágyabb tésztát cipó alakra gyúrjuk össze.
  2. A lisztezett deszkán könnyű mozdulatokkal kb. 4-5 mm vastagságú lappá nyújtjuk. Egy kis méretű szaggatóval (nálam ez 4.5 cm átmérőjű kör) köröket szúrunk ki. A maradék tésztacakkokat újból gyúrjuk és szaggatjuk. A kis köröket sütőlemezre téve 180 C-os sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük (ez egy tepsi sütési ideje). A kisült tallérokat teljesen kihűtjük.
  3. A tortabevonót egy mélyebb üstbe tesszük, és forrásban lévő víz felett felolvasztjuk az olajjal. A tallérokat egyenként félig belemártjuk. Sütőpapírra tesszük, és ha a csoki megszilárdult, tálaljuk vagy dobozokba rakjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3716
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 04.

Ajánló

Ha kisebb tepsiben sütjük a tallérokat, a sütési időt annyival szorozzuk meg, ahány tepsivel rakunk a sütőbe. Én három tepsivel tudtam ezt a mennyiséget kisütni. 46 db lett belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos tallérok Lizinka konyhájából
Lizinka_ 589 recept

Mutatós, finom, vendégváró sütemény, ami bármilyen ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?