r
Nosalty Logó

Mákos-morzsás málnalepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Redy
Mákos-morzsás málnalepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A morzsához

Összesen 973 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A morzsához

Összesen 5831 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A morzsához

Összesen 257 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    810.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 973 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    94 g

Zsír

  • Összesen
    321.8 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    92 g
  • Koleszterin
    1008 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4860.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1441 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    632 mg
  • Foszfor
    1992 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    676.2 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    88 mg

VÍZ

  • Összesen
    1134.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2797 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    267 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    316 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    472 micro
  • Kolin:
    936 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2643 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    1726 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2632 micro
Összesen 5831 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 257 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A morzsához

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a puha margarint összekeverjük a cukorral, az egész tojásokat egyenletesen kevergetve beleütjük, jól kikeverjük.
  2. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd a tojásos masszához adjuk, ezt is alaposan kikeverjük, majd egy nagy gáztepsibe simítjuk.
  3. Az almát apró szeletekre vágjuk, ezzel szórjuk meg először a tésztát, aztán következik a málna-ribizli réteg.
  4. A morzsához a hozzávalókat összekeverjük, és a gyümölcs tetejére szórjuk.
  5. Előmelegített sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x32
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3063
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 08.

Ajánló

Bármilyen gyümölccsel lehet variálni: meggy, szilva is kiváló a mákos morzsa alá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csak a teljesen "konyha-megszállottak" vetemednek ilyen szaharai melegben arra, hogy a sütőt bekapcsolják. Vagy az olyanok, mint én, akiknek tele a hűtőjük a saját kertbéli málnával, ribizlivel és valami finomsággal akarják meglepni a családot és magukat! Az alapötletet Macikonyhánál találtam, és átírtam az én hűtőm tartalma alapján: almás-málnás-ribizlisre. A tetején megpiruló mák csodás a málnás töltelékkel!

Hozzávalók

A tésztához

A morzsához

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek