r
Nosalty Logó

Mákos-meggyes kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tóth Bernadett
Mákos-meggyes kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Vaníliás krém

Meggyes réteg

Teteje

Összeállítás

Összesen 370 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Vaníliás krém

Meggyes réteg

Teteje

Összeállítás

Összesen 1476 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Vaníliás krém

Meggyes réteg

Teteje

Összeállítás

Összesen 114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1024 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    522 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 370 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4096.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    1345 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    564 mg
  • Foszfor
    1759 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    561.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2086 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    781 micro
Összesen 1476 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Tészta

Vaníliás krém

Meggyes réteg

Teteje

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A zabkorpát, a darált zabpelyhet, a mákot, az édesítőt, a citromhéjat, a szódabikarbónát és a sót elkeverjük. Majd elmorzsoljuk a botmixerrel pépesített túróval. Ezután hozzákeverjük a joghurtot, a tojást. Ha nagyon sűrű lenne a tészta, akkor pár csepp tejjel vagy vízzel keverjük még el.
  2. Sütőpapírral bélelt, kb. 35x20 cm-es tepsiben kb. 10-15 percig sütjük.

Vaníliás krém

  1. A tejet, a zabkorpát, a vaníliás cukrot és az édesítőt elkeverjük, majd lassan kevergetve nagyon sűrű pudingot főzünk.

Meggyes réteg

  1. A meggyet kicsit szétnyomkodjuk villával (vagy turmixgépben pürésítjük), hozzákeverjük a zabkorpát, a pudingport és az édesítőt, és sűrűre főzzük.

Teteje

  1. A meggyszemeket negyedeljük. A zseléhez a vizet a pudingporral és az édesítővel sűrűre főzzük.

Összeállítás

  1. A mákos lapot függőlegesen kettévágjuk.
  2. Mindkét lapot megkenjük a vaníliás krémmel.
  3. Várunk, hogy kicsit "bőrös" legyen a teteje.
  4. Az egyik vaníliakrémmel megkent tésztára kenjük a meggyes krémet.
  5. Erre a lapra rátesszük a másik vaníliakrémes lapot.
  6. Ennek a tetejére rátesszük a meggydarabokat, majd ráöntjük a zselét.
  7. Legalább 3-4 órára tegyük hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 35x20
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1065
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos-meggyes kocka
Tóth Bernadett 48 recept

Egy fittsütemény-receptes oldalon találtam (az oldal sajnos már nem él), kicsit aprólékos, és hosszabb időt igényel az elkészítése, de megéri a ráfordított időt, mert nagyon finom :)

Hozzávalók

Tészta

Vaníliás krém

Meggyes réteg

Teteje

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek