r
Nosalty Logó

Mákos-meggyes hamis rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Mákos-meggyes hamis rétes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 655 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2616 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 220 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1644.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    774 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    866 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 655 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66.2 g

Zsír

  • Összesen
    154.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6579.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    3098 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    742 mg
  • Foszfor
    1905 mg
  • Nátrium
    736 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    261.7 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    442.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3465 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 2616 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    552.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 220 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mákot, a keményítőt, a cukrokat, a fahéjat és a tejet közepes lángon 5 perc alatt összefőzzük sűrű krémmé. Folyamatosan kevergessük, mert odakaphat. Ha kész, levesszük a tűzről, belekeverjük a vanília aromát, belereszeljük a citrom héját, és félretesszük hűlni.
  2. A meggyet kimagozzuk, és papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges lé leitatódjon róla. Készítsük elő a leveles tésztát egy sütőpapírral ellátott sütőlapra. Igaz, a tésztán már van eleve sütőpapír, de jobb a friss, mert nem ragad rá.
  3. Ha kiterítettük a tésztát, kenjük el rajta a szélektől kb. 2 cm-re a mákos tölteléket, szórjuk rá a meggyet. A rövid oldalait hajtsuk fel a töltelékre, majd a hosszú oldala mentén tekerjük fel, mint a bejglit. Ügyeljünk rá, hogy a feltekerés vége alulra kerüljön, tehát gördítsük túl kissé, így nem fog szétnyílni a sütőben.
  4. Ha feltekertük, kenjük meg a tetejét az enyhén felvert tojással. 180 C fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt készre sütjük. Akkor szeleteljük, ha már nagyjából lehűlt!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9593
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy gyors, nagyon nagyon finom süti. A bejgli és a rétes  kombinációja, rengeteg töltelékkel. Télen kompótból is készíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek