r
Nosalty Logó

Mákos-krémes süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sütödés
Mákos-krémes süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 507 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 4049 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 272 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    886.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 507 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    289.5 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7092.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    2399 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    2518 mg
  • Nátrium
    1700 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.8 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2426 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    216 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    1049 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1403 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1739 micro
Összesen 4049 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 272 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Tetejére

Elkészítés

Piskóta

  1. Keverjük habosra a tojások sárgáját az édesítővel.
  2. Külön verjük habosra a fehérjét egy csipet sóval.
  3. Keverjük az édesítős masszához a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot.
  4. Vegyítsük össze óvatosan a két keveréket, hogy a hab ne törjön össze, és öntsük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
  5. Süssük meg.
  6. Miközben a tészta hűl, állítsuk össze a krémet. Gőz fölött olvasszuk fel a margarint, öntsük hozzá a tejet, az édesítőt, a vaníliás cukrot, majd apránként keverjük hozzá a lisztet és a darált mákot. Vigyázzunk, nehogy csomós legyen! Miután a krém is kihűlt, kenjük a kettévágott piskótára.
  7. A tetejére olvasszuk össze a csokit a margarinnal, majd egy kanál segítségével csorgassuk a piskóta tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 9183
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos-krémes süti
Sütödés 7 recept

Nem szeretem a mákot, ezt a sütit mégis szívesen készítettem. Egy kedves barátnőm receptjét gondoltam tovább.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek