r
Nosalty Logó

Mákos-diós falatkák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Mákos-diós falatkák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 746 kcal
  • 5% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2983 kcal
  • 5% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 381 kcal
  • 5% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.8 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 746 kcal
  • 5% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    114.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2154 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    471.2 g
  • Cukor
    362 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 2983 kcal
  • 5% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 381 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A töltelékhez a diót és a mákot megdaráljuk, majd a megadott mennyiségű porcukorral és tejföllel összekeverjük.
  2. A tésztát, ha kell kinyújtjuk 2-3 mm vastagra. 5 x 5 cm-es négyzetekre felvágjuk.
  3. A tojást szétválasztjuk, a fehérjét kissé felverjük.
  4. A töltelékekbőlnem egészenmokkáskanálnyi adagokat teszünk a kis tésztakockákra. A tojáshehérjével csak kettő oldalt kenünkmeg,ráhajtjuk a szembenlévő oldalt, jól lenyomkodjuk, és tetszés szerintpl. egyvillával, vagy egy kés hátával lenyomogatjuk.
  5. Kipapírozott tepsire rakosgatjuk őket.
  6. A tojássárgát hozzáöntjük a maradék fehérjéhez, jól elkeverjük, és megkenjük vele a tésztákat.
  7. Forró sütőben aranybarnára sütjük.
  8. Ha kissé kihűlt, vaníliás porcukorral megszórhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 177
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 18511
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos-diós falatkák
Vicikó 251 recept

 Nagyon gyorsan elkészül! Nagyon finom! És szinte pillanatok alatt el is fogy. :-) Érdemes vajas levelestésztát venni, nem egészen olyan az íze, mint a sima leveles. Finomabb, érződik a különbség. A lenyomkodás ellenére mindig kikukucskálnak a töltelékek itt- ott :-), de az cseppet sem zavar bennünket az elpusztításában.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?