r
Nosalty Logó

Mákos charlotte

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Mákos charlotte
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 324 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3230 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 167 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    699.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 324 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    173.2 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6997.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    2258 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    2539 mg
  • Nátrium
    1689 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346.9 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    783.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    509 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    232 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    904 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    466 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1967 micro
Összesen 3230 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük 4 ek cukorral. A fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval, a maradék cukorral és pár csepp narancslével.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd átszitáljuk.
  3. A tojássárgába felváltva belekeverjük a felvert habot és a lisztet, majd egy sütőpapíros gáztepsibe simítjuk.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük. Amikor megsült, kivesszük a sütőből, kissé meghintjük a tetejét liszttel, és egy sütőpapírra borítjuk. Azt a sütőpapírt, amin sült, lehúzzuk róla, és még melegen az új papírral feltekerjük.
  5. Kihűtjük, majd lekvárral bőven megkenjük. Visszatekerve hűtőbe tesszük legalább egy órára.
  6. A jól lehűtött piskótatekercset vékonyan felszeleteljük, és a tortaforma alját és körbe a peremét kirakjuk a tekercsekkel. Hagyjunk néhányat a tetejére. (Nekem 7 db került alulra is, a tetejére is, a többi a peremét képezte.)
  7. A zselatint a vízbe tesszük, melegítve feloldjuk, majd hagyjuk langyosra hűlni.
  8. 4 dl Hulalát felverjük, és amikor már majdnem kész, beleszórjuk a mák és cukor keverékét, illetve a reszelt narancshéjat, majd belecsorgatjuk a langyos zselatint. (Mindeközben alacsony fokozaton keverjük a krémet robotgéppel).
  9. A krémet a tortaformába borítjuk, néhányszor megütögetjük, hogy a résekbe is belekerülhessen a massza.
  10. A krém tetejére rátesszük a maradék piskótatekercseket, és hűtőbe tesszük, amíg megdermed.
  11. A díszítéshez a narancshéjából vékony csíkokat vágunk. A lime-ot felkarikázzuk héjastól, majd negyedeljük a szeleteket.
  12. A maradék Hulalát is felverjük, nyomózsákba tesszük, és kidíszítjük vele a tortát. Erre pedig rákerülnek a narancs- és limedarabkák.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 40x40x3
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8367
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon kedves rokonomnak készült ez a torta, akinek egy nap különbséggel van a név- és születésnapja. Különleges, kissé már karácsonyi is a torta ízvilága, és nagyon mutatós is. Nem annyira macerás, mint amilyennek elsőre tűnik.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek