r
Nosalty Logó

Majorannás zöldborsóleves csipetkével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A'la Atya
Majorannás zöldborsóleves csipetkével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leves

A házi csipetke

Összesen 284 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leves

A házi csipetke

Összesen 1698 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leves

A házi csipetke

Összesen 58 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1544.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    1205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    850 micro
  • β-karotin
    2701 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3207 micro
Összesen 284 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9266.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    1152 mg
  • Nátrium
    7231 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.9 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    2391.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1973 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    339 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    589 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    644 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    5098 micro
  • β-karotin
    16206 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    19244 micro
Összesen 1698 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    180 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    680 micro
Összesen 58 kcal

Hozzávalók

A leves

A házi csipetke

Elkészítés

A leves

  1. A vajat egy nagyobb lábasba tesszük. Amíg felforrósodik a lángon, apróra vágjuk a vöröshagymát, majd a vajra dobjuk. Fedő alatt, mérsékelt tűzön pároljuk 15 percet.
  2. Ezt követően az apróra vágott fokhagymát is rádobjuk, de ekkor már fedő nélkül pároljuk néhány percig.
  3. Ezután a felkarikázott, vagy kockázott répákat és a borsót is rádobjuk, majd további 3-4 percig pirítjuk erős tűzön. Rászórjuk a majoránnát, a lisztet, és gyakori kevergetés mellett 1-2 percet pirítjuk.
  4. Ezután felöntjük hideg vízzel, hogy bőven ellepje, beletesszük a leveskockákat, sózzuk. Felforraljuk, és 80 percen át főzzük lassú tűzön. Ügyeljünk a felforralásnál, mert a lisztes "rántás" miatt szeret kifutni.
  5. Az idő elteltével kóstoljuk meg, ízesítsük sóval, ha szükséges, és tegyük bele a megszikkadt csipetkét és az apróra vágott petrezselymet. Főzzük így további 15 percig, majd forrón tálaljuk.

A házi csipetke

  1. A tojást és a sót annyi liszttel gyúrjuk össze, amennyit felvesz. Keményebb tésztát kell kapnunk, melyet tálcára csipegetünk.
  2. Hagyjuk szikkadni, és a tészta adag felét főzzük az elkészült borsólevesbe. Főzési ideje kb. 15 perc.
  3. A kimaradt csipetkét tegyük száraz helyre, és később használjuk fel.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1534
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
A'la Atya 38 recept

Számtalan borsóleves receptet próbáltam már ki, de valahogy egyik sem nyerte el a tetszésemet. Ebből kifolyólag addig próbálkoztam, míg sikerült megalkotni ezt a fenséges, tavaszias borsólevest. Próbáljuk ki bátran! Jó főzést, jó étvágyat!

Hozzávalók

A leves

A házi csipetke

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?