r
Nosalty Logó

Majorannás paprikás krumpli szalonnával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ági78
Majorannás paprikás krumpli szalonnával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 689 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1378 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1174.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    875 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    550 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    410 micro
Összesen 689 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    97.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2348.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    1749 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    445 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1100 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    821 micro
Összesen 1378 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apró kockákra vágott szalonnát egy lábasban elkezdjük pirítani. Mikor a zsírja kisült -ha kevésnek találjuk, pici zsírral pótoljuk-, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
  2. Mikor a hagyma kezd aranyszínű lenni, megszórjuk az őrölt pirospaprikával, gyorsan átkeverjük, majd hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát. Sózzuk, megszórjuk majorannával, átforgatjuk, majd felengedjük annyi vízzel, ami éppen csak ellepi.
  3. Lefedve közepes lángon elkezdjük főzni.
  4. 15-20 perc elteltével, nagyjából a főzési idő felénél hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt.
  5. A főzés vége előtt pár perccel néhány kocka burgonyát villával szétnyomkodunk, így be tudjuk sűríteni a szaftot. Kóstoljuk, ha kell, még sózzuk.
  6. Melegen friss kenyérrel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 20575
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az egyik olyan étel, aminek a receptjét még az elsők között tanultam meg. Gyors, egyszerű, laktató. :) Persze ahány ház, annyi paprikás krumpli. Sokáig én sem csináltam kétszer ugyanúgy, aztán valahogy kialakult ez a recept, azóta így készítem. Apró szemű újkrumpliból nagyon klassz. Van mikor csak jól megsikálom, és héjastól mehet is a lábasba... :) A főzési idő függ a burgonya fajtájától és attól is, hogy mekkora kockákra vágtuk. Mi most frissen sütött gyors házi cipóval, fokhagymás tejföllel és friss salátával ettük. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek