r
Nosalty Logó

Majonézes húsvéti saláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
Majonézes húsvéti saláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Saláta

Házi majonéz

Ecetes-cukros salátalé

Összesen 930 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Saláta

Házi majonéz

Ecetes-cukros salátalé

Összesen 3718 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Saláta

Házi majonéz

Ecetes-cukros salátalé

Összesen 177 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    82.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    908 micro
Összesen 930 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    328.8 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    1309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2481.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1185 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1206.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    740 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    109 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    1081 mg
  • Retinol - A vitamin:
    697 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    430 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3632 micro
Összesen 3718 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Saláta

Házi majonéz

Ecetes-cukros salátalé

Elkészítés

Saláta

  1. A burgonyákat sós vízben főzzük meg héjastól, majd még langyosan húzzuk le a héját, és vágjuk tetszés szerinti kockákra.
  2. A lilahagymát vágjuk félbe, és szeleteljük fel a fél karikákat.
  3. A kukoricát szintén leszűrjük.
  4. A tojásokat főzzük meg, majd karikázzuk fel. A csemegeuborkát apró kockára vágjuk.
  5. Ha közben elkészültünk a majonézzel és a salátalével, akkor adjuk hozzá a tejfölt és a saláta hozzávalóit: a burgonyát és hagymát, uborkát, kukoricát, főtt tojást. Óvatosan forgassuk össze az elkészült salátát, tálalásig tartsuk hűtőben.

Házi majonéz

  1. A tojássárgákból az olajjal és a mustárral készítsünk majonézt.
  2. Keverjük el a sárgákat a mustárral és a cukorral, majd az olajat lassan, szinte csepegtetve adagoljuk hozzá, folyamatos keverés mellett. Ízesítsük még sóval, borssal és citromlével.

Ecetes-cukros salátalé

  1. Csináljunk egy ecetes-cukros salátalevet, és ebbe tegyük a burgonyát és a lilahagymát néhány órára (így átveszi az édes, sós, ecetes saláta levének ízét).
  2. Később alaposan szűrjük le, hogy jól lecsepegjen, mert nekünk csak a burgonyára és a hagymára van szükségünk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 272
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 30082
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Majonézes húsvéti saláta
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

Nem csak húsvétkor készíthető, aki szereti a majonézes salátákat, annak bármikor, önmagában vagy akár valamilyen hús mellé kitűnő választás lehet!

Hozzávalók

Saláta

Házi majonéz

Ecetes-cukros salátalé

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?