r
Nosalty Logó

Májgaluskaleves Gogi Mónitól

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Májgaluskaleves Gogi Mónitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 553 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2211 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1161.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1897 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    225 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1549 micro
  • α-karotin
    1243 micro
  • β-karotin
    3553 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    18 micro
  • Lut-zea
    841 micro
Összesen 553 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.2 g

Zsír

  • Összesen
    121.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4647.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    636 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1830 mg
  • Nátrium
    1614 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1201.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7590 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    31 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    271 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    899 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1483 micro
  • Kolin:
    711 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6197 micro
  • α-karotin
    4971 micro
  • β-karotin
    14211 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    72 micro
  • Lut-zea
    3363 micro
Összesen 2211 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    242 micro
  • β-karotin
    693 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkefarhátot feltesszük főni 2-3 liternyi vízben, megsózzuk.
  2. Amikor felfő a levealapunk, leszedjük a habját, s beletesszük a felaprított zöldségeket és egy fej hagymát, és megborsozzuk.
  3. A csirkemájat betesszük az aprítóba, és pépesere daráljuk, hozzátesszük a 2 toját, az összevágott petrezselyemzöldet és vöröshagymát, a zsemlemorzsát és sót, borsot, majd összekevetetjük az egészet a géppel. Félretesszük egy kicsit pihenni.
  4. Amikor a zöldségek megpuhultak a levesben, beleszaggatjuk a galuskákat, s még 15 percig főzzük, éslehet is tálalni.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 20357
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az unokahúgom nagyon szereti a főtt szopogatós csirkehúst, de a májgombócot is, így ötvöztem neki a kettőt. Először megeszi Szandra a májdombóclevesét, aztán elszórakozik a csirkefarhát és a csirkenyak megeszegetésével...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek