r
Nosalty Logó

Májgaluska Helga konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Helga1
Májgaluska Helga konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 927 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2759 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2754 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    33 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 155 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2998.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1664 mg
  • Nátrium
    650 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    421.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16556 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3010 micro
  • Kolin:
    1151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16524 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 927 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2701 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    491 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2696 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    33 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat megtisztítjuk, megmossuk, és jól lecsepegtetjük. A zsemlét kockákra vágjuk, hozzáadjuk, és botmixerrel pépesítjük.
  2. Összekeverjük a hozzávalókkal, és egy evőkanállal a forrásban lévő levesbe adagoljuk. (A massza eléggé lágy, de mikor a levesbe kerül, összeáll.)
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12865
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Puha, könnyű, ízletes galuska. Sokszor készítem zöldséglevesbe is. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek