r
Nosalty Logó

Májas hurka őszi zöldségekkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Májas hurka őszi zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A májas hurka előkészítése

A sütőtökhöz

A birsalmás káposztához

A sült sonkahagymához

Összesen 872 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A májas hurka előkészítése

A sütőtökhöz

A birsalmás káposztához

A sült sonkahagymához

Összesen 1742 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A májas hurka előkészítése

A sütőtökhöz

A birsalmás káposztához

A sült sonkahagymához

Összesen 111 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3007.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    2138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    492.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12509 micro
  • α-karotin
    1082 micro
  • β-karotin
    5379 micro
  • β-crypt
    4373 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 872 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    121.9 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6015.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    4275 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    985 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26372 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    40 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25018 micro
  • α-karotin
    2164 micro
  • β-karotin
    10757 micro
  • β-crypt
    8747 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    647 micro
Összesen 1742 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1687 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1601 micro
  • α-karotin
    138 micro
  • β-karotin
    688 micro
  • β-crypt
    560 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

A májas hurka előkészítése

A sütőtökhöz

A birsalmás káposztához

A sült sonkahagymához

Elkészítés

A májas hurka előkészítése

  1. Sütőtök készítése:
  2. A tököt 4 hasábra vágjuk, kimagozzuk, majd bekenjük olajjal.
  3. Sózzuk és rászitáljuk a porcukrot, majd 150 fokos sütőben 40 perc alatt puhára sütjük a tököket.
  4. Kikanalazzuk a héjából, majd nagy darabokra szedjük a húsát.
  5. Birsalmás káposzta készítése:
  6. A cukorból olajon sötét karamelt készítünk és megpároljuk rajta a hagymát, sózzuk.
  7. A vékony lapokra vágott birsalmát és a káposztákat elkeverjük benne,a tetejére tesszük a 2 babérlevelet és alacsony lángon, fedő alatt pároljuk.
  8. Ha a káposzta megpuhult, a levét sziruposra forraljuk, majd sózzuk, borsozzuk.
  9. Sült sonkahagyma készítése:
  10. A sonkahagymákat megpucoljuk és hosszában kettévágjuk.
  11. Vajon aranybarnára pirítjuk a lapos felét, majd felöntjük a levessel, elkeverjük benne a vajat és a porcukrot.
  12. Alacsony lángon beforraljuk a főzőlevét.
  13. Folyamatosan forgatjuk benne a hagymákat, amíg fényesek nem lesznek.
  14. Májashurka előkészítése:
  15. A tölteléket kivágjuk a bélből és egy kis gyűrűbe formázzuk.
  16. Egy párolóedényben, félig nyitott tetővel 15 perc alatt megpároljuk a hurkát.
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9467
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

További receptek a www.chaudfroid.blogspot.com oldalon.

Hozzávalók

A májas hurka előkészítése

A sütőtökhöz

A birsalmás káposztához

A sült sonkahagymához

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek