r
Nosalty Logó

Máj zöldség ágyon

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mida
Máj zöldség ágyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1179 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    904.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8128 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3454 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    823 micro
Összesen 294 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3616.7 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    121 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    1725 mg
  • Nátrium
    1027 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    811.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33867 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    130 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    487 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1205 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32510 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    13816 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3292 micro
Összesen 1179 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2217 micro
  • α-karotin
    338 micro
  • β-karotin
    942 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat csíkokra vágjuk.
  2. Ugyancsak csíkokra a sárgarépát, uborkát és a zellert is.
  3. A vöröshagymát felkockázzuk, a pórét felkarikázzuk.
  4. Kis olajon megfuttatjuk a kétféle hagymát.
  5. Hozzáadjuk a sárgarépát és a zellert. Elkezdjük párolni.
  6. Külön serpenyőben minimális olajon megpirítjuk a májat.
  7. A májat az uborkával a zöldségekhez adjuk.
  8. Felöntjük a levessel, adhatunk hozzá egy kis fehérbort is, megfűszerezzük és készre pároljuk. Ízlés szerint kevés citromlével még ízesíthetjük, végül megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6066
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 16.

Ajánló

Köretként én tésztát szoktam hozzá adni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy személyes megjegyzés. Ha a képet megnézitek, a zeller hiányzik az ételből. Ez azért van, mert én a zellert nem szeretem, ezért az ételbe nem szoktam felaprítani, csak 1-2 cikket teszek bele. Így az íze ugyanolyan lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!