r
Nosalty Logó

Magyaros sült oldalas

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Jahin
Magyaros sült oldalas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 855 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3418 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 137 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    782.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 855 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.4 g

Zsír

  • Összesen
    250.6 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3131.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1602 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1385.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    199 mg
  • D vitamin:
    637 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 3418 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 137 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megsózzuk a húst, belefektetjük egy sütőpapíros tepsibe, meglocsoljuk 1-2 ek olajjal.
  2. Aláöntünk 1 dl vizet, lefóliázzuk, és közepes lángon elkezdjük sütni.
  3. Előkészítjük a zöldségeket: krumplit cikkekre, hagymát negyedekre, fokhagymát gerezdekre szedjük/ vágjuk.
  4. A hús kb. 20 percig sül, ekkor körészórjuk a zöldségeket, az egészet megszórjuk fűszerekkel a pirospaprika kivételével.
  5. Tetejére erős paprikát teszünk, és kakastaréjt sült szalonnából.
  6. Utóbbit süthetjük serpenyőben külön, és a végén helyezzük a húsra, vagy a zöldségekkel egyidőben nyersen pakoljuk rá.
  7. Kb. 1,5 óráig lassan sütjük, szép pirosra, az utolsó tíz percre levesszük a fóliát, megszórjuk őrölt paprikával, ekkor már le is kapcsolhatjuk a sütőt.
  8. Kenyérrel, savanyúsággal, uborkasalátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 29522
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 11.

Ajánló

Ha marad hús, főzelékfeltétként jól hasznosíthatjuk: zöldbab-, tök-, paradicsomos káposzta-, krumplifőzelék stb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Laktató, egyszerű tepsis étel, nincs vele sok foglalkoznivaló.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek