r
Nosalty Logó

Magyaros kenyérlepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Magyaros kenyérlepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1933 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 5800 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 231 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    129.5 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5438.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    754 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    3835 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    2136 micro
  • β-crypt
    616 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 1933 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    211.3 g

Zsír

  • Összesen
    388.5 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16315.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    2261 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    2014 mg
  • Nátrium
    11504 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1288.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1686 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    579 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    610 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1070 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    6409 micro
  • β-crypt
    1849 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 5800 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    645.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk, majd beletesszük az olajat. A sót elkeverjük a lisztben, majd a joghurttal és az élesztős vízzel tésztává dagasztjuk.
  2. Duplájára kelesztjük langyos helyen, majd deszkára borítjuk, kissé átgyúrjuk, és 6 részre osztjuk. A kis cipókból 15-16 cm átmérőjű lepényeket formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  3. Megkenjük tejföllel, majd rárakjuk a felszeletelt szalonnát, kolbászt, paprikát és hagymát. Tetejére reszelt sajtot szórunk, és még 15 percig hagyjuk kelni.
  4. Majd sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 376
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 55150
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 18.

Ajánló

A tejfölbe kevertem egy kanálnyi tökmagos pesto-t, mely nagyon jó ízt adott neki. Készíthetjük sonkával is, de akár hús nélkül is, csak zöldségekkel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A focaccia magyaros változata. Egy gyors szombati vacsorának készült.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek