r
Nosalty Logó

Magyaros csirkemáj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Magyaros csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 485 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1940 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 154 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    701 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1399.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6607 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1186 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6580 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    723 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 485 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163 g

Zsír

  • Összesen
    129.9 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2805 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5597.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    438 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    73 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    2483 mg
  • Nátrium
    2291 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    867.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26426 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    133 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    229 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4743 micro
  • Kolin:
    1571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26322 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    1068 micro
  • β-crypt
    94 micro
  • Likopin
    2893 micro
  • Lut-zea
    406 micro
Összesen 1940 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2096 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    230 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 154 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemájat megtisztítjuk, lecsöpögtetjük
  2. Közben a kis kockára vágott szalonnát kisütjük, kiszedjük a seprenyőből, és a helyére dobjuk a hosszúkásra vágott hagymát és a karikára vágott kolbászt. Ha túl soknak találjuk az olajat, akkor leöntünk róla.
  3. Pár perc múlva hozzáadjuk a kicsire vágott paradicsomot, és a szintén hosszú vékonyra vágott paprikát. Fedő alatt párolgatjuk kb. 10 percet.
  4. Rádobjuk a nagyobb darabokra vágott májat, megsózzuk, borsozzuk, és ne sajnáljuk tőle a majorannát sem. Kevés vizet öntünk rá, majd fedő alatt főzzük, míg elkészül a máj. Ezután pár percig még fedő nélkül rotyogtatjuk, hogy sűrűsödjön a leve.
  5. Sült krumplival, rizzsel, savanyúsággal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 30479
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kisvárosunk egyik éttermében ettünk ehhez hasonló ételt évekkel ezelőtt. Férjemmel akkor még csak kettecskén tengettük mindennapjainkat, így bőven volt idő, hogy kísérletezgessünk a konyhában. Na, az egyik ilyen akcióból született meg ez a recept, amit azóta is nagyon szívesen készítünk. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek