r
Nosalty Logó

Magos lapkenyér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Magos lapkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 16% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1856 kcal
  • 16% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 328 kcal
  • 16% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 155 kcal
  • 16% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.7 g

Zsír

  • Összesen
    77.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7774.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    885 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    712 mg
  • Foszfor
    1927 mg
  • Nátrium
    4103 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    732 micro
Összesen 1856 kcal
  • 16% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1371.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 328 kcal

Elkészítés

  1. Ha maglisztünk van otthon, azt használjuk, ha mag, akkor azt egy száraz serpenyőben kicsit átszárítjuk, megpirítjuk, majd kávédarálóban lisztté őröljük.
  2. A tökmag, napraforgómag és a sajt felének kivételével a többi anyagból tésztát gyúrunk, legalább fél órára (de akár egész éjszakára) hűtőbe tesszük pihenni.
  3. A pihentetett tésztát vékonyra, maximum 2 mm-re nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, megkenjük tojással, megszórjuk a tökmaggal és napraforgó maggal és a reszelt sajt másik felével, kicsit a nyújtófával belenyomjuk a tésztába, majd 12 egyforma szeletre vágjuk pizzavágóval.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 12-15 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 9579
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Magos lapkenyér
Évi néni 1830 recept

Vesszük az üzletben jó drágán ezt a kenyeret. Nagyon ritkán visz rá a lélek, hogy költsek rá, pedig nagyon finom, laktató, egészséges. Így hát feltettem a szemüvegemet, és kiolvastam miből is áll ez a finomság. Este munka után nem bírtam magammal, hanem összeállítottam a tésztát, és reggel, munkába menet előtt, már meg is sütöttem, így kollégáimmal már ezt reggeliztük. Sikerült ugyanolyanra készítenem, mint az eredeti.

Címlapról ajánljuk

További cikkek